Business Hi-Tech

Austriecii de la Plaut vor 1,7 mil. euro din consultanta

25.02.2010, 23:00 60

Plaut Consulting Romania, subsidiara locala a grupului austriacomonim - specializat in consultanta de management si IT, estimeazapentru acest an afaceri de aproape doua milioane de euro pe piatalocala, in special din implementari de soft de business pentrufirmele mari.

"Romania este una din tarile importante in cadrul grupuluiPlaut, avand un volum al proiectelor de cca 15% in totalulbusinessului de consultanta SAP", a declarat Johann Grafl, CEO alGrupului Plaut.

Grupul Plaut si-a anuntat ieri rezultatele financiare la nivelinternational, inregistrand in 2009 venituri de peste 25 mil. euro,dintre care 1,5 mil. euro in Romania. "In 2010, ne asteptam ca atatla nivel de grup, cat si in Romania sa inregistram o crestere aafacerilor de 10%", a adaugat Johann Grafl. Subsidiara locala agrupului austriac a functionat pana in prezent pe piata locala subnumele Acctus Consulting Romania

In Romania, Plaut este consultantul SAP al unor companii precumOMV Petrom, BCR Adv, Saint Gobain Isover, Asirom, Omniasig,Lasselsberger sau Tymbark.

Pentru 2010, Plaut estimeaza o crestere de 15% a cifrei deafaceri la nivel local, ca urmare a extinderii activitatilor deconsultanta SAP.

Bani dintr-un soft care sa invete autoritatile ce safaca in caz de cutremur

SAP, cel mai mare producator de software destinat mediului debusiness din lume, va prezenta in acest an la targul de tehnologieCeBIT de la Hanovra o aplicatie pentru a ajuta autoritatile sadepaseasca mai bine situatiile de criza in cazul dezastrelornaturale.

"In situatii de criza, autoritatile lucreaza sub presiune. Deaceea, au nevoie de programe care sa le ajute sa lucreze mai usor",a declarat pentru ZF Joachim Schaper, vicepresedinte al diviziei decercetare pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu siAfrica) in cadrul SAP.

Compania va crea astfel baze de date cu situatia din spitale(paturi, medicamente) sau cea a transporturilor. De asemenea, inbaza camerelor de luat vederi instalate in orase si cu hartileoraselor pentru a localiza mai bine locurile cu probleme. El a maispus ca este greu de apreciat costul acestei aplicatii.

"Costul va varia in functie de complexitatea aplicatiei si acerintei clientilor, daca este nevoie de harti sau sisteme desupraveghere video pe strazi, care se gasesc deja in unele orase",a spus Schaper, care a adaugat ca aplicatia este o investitie de"multe milioane", ferindu-se sa dea cifre.

Joachim Schaper a mai spus ca deja exista interes in Europapentru astfel de programe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO