Business Hi-Tech

Avertisment fără precedent de la FBI: Hackerii pregătesc un atac cibernetic asupra bancomatelor din toată lumea

Avertisment fără precedent de la FBI: Hackerii...

Autor: Alex Ciutacu

16.08.2018, 12:06 10411

FBI-ul a avertizat toate băncile lumii că bancomatele lor ar putea fi ţinta unui atac global „în următoarele zile”, potrivit The Verge.

Americanii au anunţat că au primit un pont conform căruia criminalii cibernetici vor ataca sisteme de procesare de plăţi cu cardul sau băncile şi vor folosi ATM-urile pentru a sustrage milioane de dolari în câteva ore.

Atacatorii vor folosi un virus de tip malware pentru a-şi facilita accesul în conturile clienţilor. În plus, aceştia vor elimina limita de retragere la bancomat pentru a goli conturile clienţilor.

La nivel de temporizare, atacul va fi cel mai probabil într-un weekend, când băncile termină programul.

Între 2016 şi 2017, 2,4 milioane de dolari au fost furaţi din bancomate de hacker americani, scrie FBI-ul.

FBI-ul atrage atenţia că la atacurile anterioare ţintele au fost de obicei „instituţii financiare mici şi mijlocii” care au bugete mai mici, securitate cibernetică mai slabă şi poate chiar vulnerabilităţi mai multe.

„FBI-ul se aşteaptă ca aceste activităţi să continue şi chiar să se înmulţească în viitorul apropiat”, transmite agenţia.

La nivel de măsuri de securitate, băncile le pot cere clienţilor să îşi seteze parole mai puternice şi să activeze autentificare de tip două surse printr-un token, nu prin SMS – pentru că şi acestea pot fi atacate uşor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO