Business Hi-Tech

BenQ a ajuns la o cotă de 43% din piaţa locală de proiectoare în primul semestru

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Ioana Nita, Adrian Seceleanu

12.08.2013, 22:08 76

Compania taiwaneză de electronice BenQ a avut în primele şase luni ale anului o cotă de 43% pe piaţa proiectoarelor din România datorită creşterii vânzării acestor dispozitive cu 7,5% în acelaşi interval de timp. „Am reuşit o creştere a vânzărilor în raport cu evoluţia pieţei de profil, fapt care ne-a permis să ne păstrăm poziţia în România pe toate gamele de proiectoare: suntem numărul unu, cu o cotă de 41,85% pe segmentul Corporate, cu 47,04% pe segmentul Educaţie şi cu 57,63% pe segmentul Home Cinema“, a declarat Dragoş Salamac, Country Head al BenQ pentru România.

Cel mai mare avans al volumului de vânzări de pe piaţa de profil s-a înregistrat pe segmentul proiectoarelor destinate utilizatorilor casnici, vânzări care au crescut în primul semestru cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit BenQ, care citează un studiu al companiei de analiză Future Source Consulting. Pe segmentul proiectoarelor create pentru mediul de business valoarea vânzărilor s-a majorat cu 7%, iar pe segmentul proiectoarelor destinate mediului educaţional numărul unităţilor vândute a crescut cu 3,5%.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO