Business Hi-Tech

BenQ Mobile a trecut la treaba

04.10.2005, 18:17 11

Cel mai mare producator taiwanez de telefoane mobile, BenQ, a anuntat ca BenQ Mobile, divizia de comunicatii mobile preluata de la Siemens, a inceput sa functioneze din data de 1 octombrie.

La conducerea noii companii a fost numit presedinte Jerry Wang, actualul vicepresedinte executiv si director de marketing al BenQ, iar directorul executiv al BenQ Mobile este Clemens J. Joos.

BenQ a achizitionat in iunie divizia de telefoane mobile a Sie-mens, divizie care aducea pierderi companiei germane, si si-a rezervat dreptul de a utiliza logo-ul Siemens in urmatorii cinci ani, pana la 1 octombrie 2010, scrie presa inter-nationala. In urma acestei achizitii, BenQ a estimat ca veniturile pe anul viitor vor creste pana la aproxi-mativ 10 miliarde de dolari (8,3 miliarde de euro).

"Suntem foarte multumiti de acest parteneriat care combina punctele forte ale celor doua organizatii si care ne permite sa ne completam reciproc si sa ne imbunatatim performantele", a precizat Clemens J. Joos, directorul executiv al BenQ Mobile.

BenQ Mobile are o cota de piata estimata, la nivel global, de 5,2% si ocupa in acest moment locul 6 in topul international al producatorilor de telefoane mobile, conform Gartner.

Noua companie, care are 7.000 de angajati, va produce telefoane mobile cu logo-ul Siemens numai pana in 2007, a precizat directorul de marketing al BenQ, Jerry Wang.

BenQ Mobile va lansa, cel mai probabil in primul trimestru al anului viitor, telefoane mobile sub brand dublu, BenQ Siemens. "Noile telefoane vor fi comercializate la nivel mondial sub marca BenQ Siemens", a spus un purtator de cuvant al companiei taiwaneze.

Initiativa de a inlocui complet logo-ul Siemens cu cel al BenQ se va pune in practica treptat, au explicat oficialii companiei taiwaneze.

"In tarile unde BenQ este mai putin cunoscut ca producator de telefoane mobile vom continua sa utilizam si brand-ul Siemens, insa apreciem ca acest fapt se va intampla doar pe perioada urmatoarelor 18 luni", a precizat Wang.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO