Business Hi-Tech

berg Computers: Softul economic va creste cu 60%

02.04.2008, 14:48 41

Compania romano-germana berg Computers din Timisoara, producator si furnizor de solutii software pentru domeniul economic, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 3 mil. euro, ceea ce reprezinta o majorare a indicatorilor financiari cu 50% fata de anul 2007. Anul trecut compania timisoreana a obtinut vanzari totale de aproximativ 2 mil. euro, in crestere cu 60% fata de anul precedent.
"Majorarea vanzarilor oricarei companii depinde in mare masura de evolutia pietei pe care activeaza. Faptul ca piata de software este intr-o crestere permanenta ne indreptateste sa preconizam pentru anul 2008 un trend ascendent al afacerilor berg Computers. Intentionam ca incepand din acest an sa ne concentram mai mult activitatea pe dezvoltarea retelei de vanzari, astfel ca produsele noastre sa ajunga mai repede in posesia potentialilor beneficiari", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Rusu, brand sales manager al berg Computers. "Daca in trecut investitia intr-un sistem ERP/CRM era considerata oportuna doar de catre firmele care desfasurau activitati de productie, in momentul de fata din ce in ce mai multe companii din domeniile distributie, consultanta, constructii sau imobiliare se arata interesate de centralizarea informatiilor intr-o astfel de aplicatie", adauga Rusu.
In 2007 compania a investit in programe de training si in achizitionarea de componente soft si hard, iar in urma finalizarii unui proiect in valoare de 220.000 de euro a fost lansata pe piata o noua solutie ERP pe platforma Microsoft SQL Server, aplicatie conceputa pentru firmele aflate in faza de dezvoltare si care detin mai multe puncte de lucru.
Portofoliul de produse al berg Computers cuprinde solutii software de tip ERP care aduna, centralizeaza si integreaza intr-un sistem unitar toate datele care intra in componenta fluxului informational dintr-o firma, gestiune, salarii, pontaj, contabilitate, productie (textila, serie, unicat), planificarea productiei, evidenta servicii.
Cel mai nou produs al berg Computers este bcManager Professional, solutie software pentru gestionarea interactiunii cu clientii, iar, potrivit reprezentantilor companiei timisorene, in acest an va fi lansata pe piata o aplicatie software pentru analiza financiara. Anul trecut compania timisoreana a deschis noi filiale, in Brasov, Cluj-Napoca, Craiova si Bucuresti, unde au fost relocati angajati pentru departamentele de marketing si suport de la sediul central din Timisoara.
Pe langa aceste locatii firma desfasoara activitati si in orasele Arad, Lugoj, Oradea si Satu Mare. Printre clientii berg Computers se numara corporatii ca IBM, Procter & Gamble, Honeywell, Siemens, Continental Tires sau Alcatel.
Firma berg Computers a fost fondata in anul 1991.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO