Business Hi-Tech

Bitdefender a lansat un detector gratuit pentru Carrier IQ

Bitdefender a lansat un detector gratuit pentru Carrier IQ

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Claudiu Ilioiu

06.12.2011, 23:04 460

Compania românească Bitdefender, unul dintre cei mai importanţi producători de soluţii antivirus a lansat o aplicaţie gratuită prin care utilizatorii pot depista dacă telefonul le este monitorizat de softul Carrier IQ.

Carrier IQ reprezintă un soft prin care mai multe date cu caracter personal aflate în terminaul telefonic pot fi monitorizate în scopul declarat de a îmbunătăţi calitatea serviciilor de telefonie mobilă.

Noua aplicaţie a fost lansată sub denumirea Carrier IQ Finder, şi depistează dacă telefonul utilizatorului a fost echipat cu soft-ul Carrier IQ şi dacă în momentul actual este monitorizat.

"Bitdefender promovează şi susţine în mod activ ideea de intimitate a utilizatorilor de telefoane şi servicii de telefonie mobilă şi consideră firesc ca aceştia să poată lua decizii corect informate atunci când este vorba de a oferi acces la date cu caracter personal", a declarat într-un comunicat Alexandru Bălan, Sr. Product Manager Bitdefender Mobile Unit.

Aplicaţia Bitdefender Carrier IQ Finder poate fi descărcată gratuit de pe Android Market .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO