Business Hi-Tech

BitDefender: Crestem odata cu piata de internet

27.09.2009, 18:23 19

Romania va iesi din criza cel mai tarziu la un an dupa ce vestulcontinentului va reveni pe crestere economica insa chiar si inconditiile actuale vanzarile de solutii de securitate IT nu vorscadea, estimeaza oficialii producatorului local de solutii desecuritate BitDefender.

"Consideram ca piata solutiilor de securitate nu va scadea anulacesta, iar partenerii nostri vor avea de castigat din vanzareasolutiilor de securitate Bitdefender", a declarat Razvan Valceanu,directorul de tara al BitDefender.

El estimeaza, pe de alta parte, ca industria IT din Romania ascazut cu 40-60% in primul semestru, dupa ce principaliibeneficiari din anii trecuti, precum cei din sectorul financiar, auoprit sau amanat investitiile.

"De asemenea, in sectorul comunicatiilor marilor operatori le-auscazut veniturile, ceea ce a dus la diminuarea bugetelor deachizitii. Si in sectorul public se resimte criza, prin diminuareabugetelor si amanarea proiectelor de cercetare si inovare."

"Probabil ca trimestrul patru din 2010 va fi net mai bun decatultimul trimestru din 2009. Criza va schimba cel putin pe termenmediu multe tendinte care erau in piata romaneasca. Trimestrulpatru va fi unul foarte important pentru multe companii", a spusValceanu.

Managerul BitDefender a spus ca segmentul consumer ramane o zonacare continua sa achizitioneze solutii de securitate, in contextulcresterii numarului de clienti pentru serviciile de acces lainternet.

In prima jumatate a acestui an primii trei mari jucatori de pepiata locala de acces fix la internet (RCS&RDS, Romtelecom siUPC) au anuntat peste 150.000 de clienti noi pentru acestserviciu.

Cei trei operatori au impreuna aproximativ doua milioane declienti pentru serviciile de acces la internet fix.

Valceanu a mai spus ca in acest an segmentul consumer a crescutsemnificativ si a atins 60% din vanzarile companiei.

Vaneaza utilizatorii care folosesc pentru prima oara unantivirus

Compania a lansat saptamana trecuta solutia de securitateBitDefender 2010, care include, potrivit lui Val-ceanu, scanareantivirus optimizata, o noua tehnologie de detectie a amenintarilorinformatice, numita Active Virus Control, si un sistem nou dementenanta si backup.

Linia de produse 2010 include BitDefender Antivirus 2010,BitDefender Internet Security 2010 si BitDefender Total Security2010

Dincolo de schimbarile tehnologice, oficialii BitDefender audeclarat ca au urmarit ca aplicatiile sa fie mai usor de utilizatsi sa nu mai fie percepute ca si cum s-ar adresa doar persoanelorcu abilitati avansate IT. "Exista o perceptie ca BitDefender eadresata oamenilor mai tehnici, inclusiv din cauza cromaticii maiaustere utilizate. Pentru editia 2010 am schimbat si culorile, daram si transformat aplicatiile in unele mai usor de utilizat. Amintrodus, spre exemplu, un mod de lucru 'novice' pentru solutia desecuritate pentru cei care stiu foarte putin despre utilizareaacestui tip de soft. In acest mod multe dintre decizii sunt luateautomat de aplicatie", au spus reprezentantii BitDefender in cadrulconferintei de presa.

BitDefender are cinci distribuitori, respectiv Agis Computer,Aline, Asesoft, RHS si Scop Computers.

Compania a fost infiintata in anul 2001, iar in 2007 s-adesprins de grupul Softwin, detinut de familia Talpes. In prezent,producatorul de solutii de securitate este controlat integral deBitDefender Holding, inregistrata in Olanda.

BitDefender a inregistrat anul trecut un profit net de 112.913euro, la o cifra de afaceri de 17,6 mil. euro, conform datelorpublicate pe site-ul Ministerului de Finante. Numarul mediu deangajati de la BitDefender a fost de 399 de persoane in 2008,potrivit aceleiasi surse.

Piata locala de solutii antivirus este evaluata de producatorulrus de solutii de securitate IT Kaspersky - unul dintre rivaliiBitDefender - la aproximativ 10 milioane de euro in acest an.Kaspersky estimeaza ca va obtine 20-25% din vanzarile de pe piatalocala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO