Business Hi-Tech

Brinel: Este inca devreme sa facem estimari pentru 2009

02.02.2009, 17:47 17

Grupul clujean de companii IT Brinel, cu activitati in asamblarea si distributia de PC-uri, dezvoltarea de software si furnizarea de solutii IT, a anuntat ca 25% din cifra de afaceri din 2009 a companiei va fi realizata din servicii IT.

Compania estima anul trecut o cifra de afaceri pentru 2008 de 33 mil. euro, in crestere cu 30% fata de 2007. Oficialii Brinel nu au dorit sa faca publice datele privind rezultatele pentru 2008 si nu au oferit estimari cu privire la evolutia afacerilor in 2009.
"Anul financiar pentru grupul nostru de firme se incheie in luna martie 2009, astfel ca in prezent nu putem face estimari legate de vanzarile companiei, insa ne bazam in continuare pe parteneriatele incheiate cu diverse companii din domeniu", a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Borodi, presedintele Brinel. Compania Brinel a devenit in acest an HP&Microsoft Frontline Partner.
"In urma certificarii Brinel ca Frontline Partner pentru HP si Microsoft credem ca vom gasi tehnologii mai eficiente prin care sa ne crestem businessul. Parteneriatul Frontline dintre HP si Microsoft a fost dezvoltat in urma cu aproximativ 20 de ani, in vederea furnizarii de solutii informatice, adaptate businessurilor de orice tip. Aceste solutii informatice sunt livrate la nivel local de catre companiile acreditate ca parteneri Frontline", explica Borodi.
Oficialii companiei sustin ca Brinel este prima companie din Romania acreditata ca partner Frontline. Reteaua numara peste 27.000 de firme la nivel global.
Borodi estima anul trecut ca segmentul serviciilor IT din Romania va creste in 2008 cu 19% fata de anul 2007.
In ceea ce priveste evolutia pietei in general, Borodi spune ca efectele crizei se simt la nivelul investitiilor straine preconizate in Romania, "investitii care in mod evident au o influenta si asupra rezultatelor inregistrate de companiile autohtone".
Brinel avea in 2008 peste 500 de clienti, printre care MOL, Ursus, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Lek, Terapia Ranbaxy, Aviva, UPC, GSK.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO