Business Hi-Tech

Brinel: Piata IT s-a comprimat

10.12.2009, 23:05 38

Presedintele grupului Brinel, unul dintre cei mai importantijucatori autohtoni din domeniul IT&C, spune ca reducereainvestitiilor publice din IT a influentat negativ vanzarilefirmelor din domeniu. Conducerea Brinel estima la inceputul anuluio cifra de afaceri pentru 2009 de 30 mil. euro, dupa care oficialiicompaniei au revizuit in scadere estimarile initiale pana la 28mil. euro, nivel similar cu cel din 2008, iar acum vorbesc despre ocontractie suplimentara a incasarilor.

"Piata in care activam s-a comprimat puternic in comparatie cuanul trecut. Pentru 2009 ne-am propus mentinerea si consolidareapozitiei pe piata, insa asteptam finalul acestui an pentru a putearealiza o evaluare globala a evolutiei cifrei de afaceri. Vorbiminca de o perioada incerta, in care mai pot interveni schimbari. Deexemplu, ultimele 12 luni s-au caracterizat prin investitii publicereduse in IT, iar cele care totusi au fost lansate sunt fieamanate, fie suspendate, contestate sau chiar blocate", a declaratpentru ZF Transilvania Marcel Borodi, presedintele Brinel.

Brinel a incheiat anul trecut cu afaceri totale de aproximativ28 mil. euro, in crestere cu peste 15% fata de anul precedent, insaacum reprezentantii companiei nu exclud posibilitatea unei scaderia veniturilor din acest an fata de 2008.

"Din punct de vedere al vanzarilor in acest an serviciile deinfrastructura si produsele software au fost cele mai solicitate decatre clientii nostrii. Tinand cont de acest fapt, am pus accent pesolutiile care sustin cererea clientilor si mai putin pe oferteleauxiliare, precum vanzarile de computere. Compania Net Brinel vacontinua sa se concentreze doar pe solutiile de infrastructura sipe cele de business, avand in vedere actualul context economic", aspus Borodi. "Companiile sunt nevoite sa eficientizeze suplimentarprocesele operationale, sa reduca costurile si sa se impuna pe opiata concurentiala tot mai agresiva. Reducerea mai puternica aachizitiilor in prima parte a anului s-a resimtit in modul in carea evoluat piata. Nu ne putem compara cu anii precedenti, fiindcapiata in care actionam s-a schimbat de la conditii, cerere sioferta pana la pozitiile jucatorilor care activeaza in acestdomeniu", afirma presedintele Brinel.

Grupul Brinel numara in momentul de fata peste 500 de clientiactivi si un numar de 150 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO