Business Hi-Tech

Bruxelles-ul vrea un Apple sau un Huawei european, care să-i asigure „suveranitatea tehnologică”

Bruxelles-ul vrea un Apple sau un Huawei european, care...

Autor: Adrian Seceleanu

01.10.2019, 00:01 843

Uniunea Europeană se confruntă cu un risc major de a-şi pierde influenţa strategică şi de a-şi altera valorile sale de bază dacă nu va stimula dezvoltarea unor giganţi precum Apple sau Huawei care să-i asigure „suveranitatea tehnologică”, conform unui document intern al direcţiei dedicate din cadrul Comisiei Europene, care a fost obţinut de Bloomberg.

Documentul a fost pregătit pentru viitorul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care îşi va începe mandatul în noiembrie. Raportul arată că ţările din UE trebuie să discute urgent cum s-ar putea forma şi în cadrul blocului giganţi tehnologici precum Apple sau Huawei care să fie capabili să dezvolte blocuri importante de tehnologie - de la semiconductori până la software.

Reprezentanţii Comisiei Europene au refuzat să comenteze informaţiile. „Nu facem comentarii despre documente scăpate în presă”, a precizat un purtător de cuvânt al executivului comunitar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO