Business Hi-Tech

Bucureştenii ar putea beneficia peste un an de un sistem de înregistrare a petiţiilor online, un proiect în valoare de 2 milioane de euro

Bucureştenii ar putea beneficia peste un an de un sistem...

Autor: Roxana Alexe

28.07.2013, 17:54 350

În anexa proiectului de hotărâre, care va fi supus dezbaterii consilierilor municipali, se arată că valoarea totală a Sistemului integrat pentru relaţia cu cetăţenii (SIRC) este de 8.929.000 de lei inclusiv TVA (aproximativ 1.984.000 euro), din care 2.963.600 este suma necesară pentru infrastructura proiectului, iar 5.964.400 de lei este costul aferent serviciilor necesare implementării acestuia.

Durata de realizare a investiţiei este de un an.

În raportul de specialitate se artă că noua soluţie informatică va avea mai multe beneficii directe, atât în ceea ce priveşte fluxurile interne de documente ale Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), dar şi relaţia dintre cetăţeni şi municipalitate.

"SIRC va fi compus dintr-o serie de componente funcţionale, care comunică între ele şi servesc fluxurile interne ale Primăriei Municipiului Bucureşti. Accesul utilizatorilor interni va fi făcut pe baza drepturilor de acces (de tip nume utilizator şi parolă), gestionate de componenta de autentificare şi autorizare utilizatori. Accesul utilizatorilor externi se va realiza cu ajutorul componentei web pentru managementul petiţiilor online din link-ul pus la dispoziţie pe site-ul PMB prin internet", se arată în document.

Totodată, în expunerea de motive a proiectului, se precizează că noua soluţie informatică va oferi ca beneficiu direct creşterea productivităţii funcţionarilor, reducerea birocraţiei, reducerea timpului de aşteptare a răspunsului pentru cetăţean, precum şi monitorizarea stadiului de rezolvare a petiţiei online pe site-ul PMB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO