Business Hi-Tech

Cine zicea ca PDA-ul a murit?

04.08.2005, 17:49 30

Piata mondiala a echipamentelor mobile de buzunar PDA (organizer digital) a inregistrat o crestere semnificativa a vanzarilor, care va duce probabil la stabilirea unui nou record, scrie publicatia online CNET News.

In cel de-al doilea trimestru al anului au fost vandute la nivel mondial aproximativ 3,6 milioane de PDA-uri, cu 32% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform companiei de cercetare a pietei Gartner. Pana la sfarsitul lui 2005, se estimeaza ca vor fi vandute 15 milioane de astfel de echipamente mobile, au precizat analistii companiei.

Daca estimarile sunt corecte, piata PDA-urilor va depasi cu aproximativ 1,8 milioane de unitati recordul de 13,2 milioane vandute in anul 2001, scrie CNET News.

La nivel regional, piata de PDA-uri din vestul Europei a inregistrat o crestere de 94% fata de al doilea trimestru al anului trecut, cu 1,3 milioane de unitati vandute. Aceste echipamente mobile au reprezentat 37% din vanzarile la nivel mondial. In schimb, piata din SUA a stagnat: s-au vandut 1,4 milioane de unitati, cu 1,3% mai mult fata de cele 1,35 milioane vandute anul trecut.

In domeniul aplicatiilor software pentru PDA-uri, sistemul de operare Windows CE produs de Microsoft este cel mai folosit (instalat pe 46% din echipamente), urmat de RIM (23,2%) si de PalmSource (18,8%), conform unui studiu al Gartner. anca.arsene@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO