Business Hi-Tech

Comisia Europeana preseaza pentru ieftinirea SMS-urilor

16.06.2008, 19:18 12

Viviane Reding, comisarul UE pentru media si societatea informationala, s-a declarat "dezamagita" de procentul cu care operatorii telecom au redus tarifele pentru mesajele SMS transmise in roaming.
Ea a precizat ca "doar un miracol" poate opri Comisia Europeana sa emita o decizie prin care sa reglementeze aceste preturi.
"Pretul SMS-urilor a ajuns acum la 28 de eurocenti, fata de 29 de eurocenti in ianuarie. Nu sunt impresionata de aceasta reducere", a spus Reding. Ea a declarat anterior ca le va impune operatorilor sa adauge o "suprataxa" de cel mult 3 eurocenti pe SMS pentru mesajele trimise in roaming. Avand in vedere ca, in medie, costul unui mesaj SMS trimis local este de 7 eurocenti, pretul unui SMS in roaming ar urma sa ajunga la 10 eurocenti.
In replica, Asociatia operatorilor GSM a precizat ca in ultimul an pretul SMS-urilor in roaming a scazut cu 18%. Conform aceleiasi surse pretul serviciilor de internet in roaming a scazut in 12 luni (pana in aprilie 2008) cu 25%, in timp ce traficul de date in roaming a urcat cu 75%. Viviane Reding le-a impus operatorilor un termen limita de a reduce preturile la serviciile de date in roaming, amenintand ca in caz contrar va reglementa aceste tarife.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO