Business Hi-Tech

Cosmote vinde cu 2 euro o cartela cu numar

Cosmote vinde cu 2 euro o cartela cu numar

Aproape 80% din clientii Cosmote detin cartele preplatite, operatorul detinand cea mai mare baza de utilizatori de cartele preplatite de pe piata locala

12.09.2007, 18:51 66

Utilizatorii de cartele preplatite reprezinta aproximativ 66% din totalul clientilor serviciilor de telefonie mobila de pe piata locala, potrivit informatiilor Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).
Conform ANRCTI, la sfarsitul anului trecut existau in total 17,4 milioane de cartele SIM active, echivalentul unei rate de penetrare de 80,7%. Dintre acestea, 5,9 milioane cartele erau pe baza de abonament, in crestere cu 15,9% fata de anul precedent, in timp ce numarul de utilizatori prepay a urcat cu 17,9% la 11,5 milioane. Utilizatorii de cartele preplatite le aduc operatorilor de telefonie mobila venituri mai mici decat cei care contracteaza abonamente.
Aproape 80% din clientii Cosmote detin cartele preplatite, operatorul detinand cea mai mare baza de utilizatori de cartele preplatite de pe piata locala. Cosmote a promovat puternic oferta de cartele preplatite cu produse ca oferta de cartele sim care asigura convorbiri de 2.000 de minute in retea.
Clientii noilor cartele Cosmote vor avea un credit initial de un euro, care poate fi reincarcat cu valori curpinse intre trei si 30 de euro, la care se adauga un bonus de 20% din valoarea reincarcata. Taxarea se face pe baza de un tarif unic de 0,16 euro pe minut catre orice retea nationala, respectiv 0,10 euro pe minut pentru apeluri catre un numar favorit.
Noua cartela Cosmote poate fi achizitionata in peste 15.000 de puncte de vanzare pentru pachete prepay sau in reteaua magazinelor Cosmote, Germanos, Internity, Romtelecom, precum si a altor dealeri autorizati.
Utilizatorii pot opta pentru trei extraoptiuni diferite care le ofera lunar minute de convorbire si mesaje scrise sau multimedia (SMS/ MMS) gratuite. Un pachet ofera in fiecare luna 300 de minute, 300 de SMS-uri si 50 de MMS-uri in propria retea, precum si 50 de minute in reteaua Romtelecom. Alta extraoptiune include 400 de minute si 400 de SMS-uri catre cinci numere Cosmote, iar cea de-a treia alternativa pune la dispozitie 150 de minute si 150 de SMS-uri in reteaua proprie.
Clientii au acces la toate serviciile disponibile pentru cartelele prepay, printre care se numara si roaming-ul, valabil in 237 de retele din 136 de tari. Utilizatorii pot accesa de asemenea serviciul i-mode, daca detin un telefon mobil compatibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO