Business Hi-Tech

Cum a ajuns o ţară să fie invadată din cauza Google Maps

Cum a ajuns o ţară să fie invadată din cauza Google Maps
06.11.2010, 15:14 31

În această eră a internetului, în care utilizăm servicii onlinepentru aproape orice tip de informaţii avem nevoie, încrederea pecare oamenii o acordă acestor servicii poate avea efecte dintrecele mai diverse, iar o eroare aparent inocentă poate aveaconsecinţe nebănuite, scrie Go4It.

Deşi poate părea amuzant pentru noi, încrederea acordată de uncomandant Nicaraguan serviciilor Google Maps, l-a determinat peacesta să invadeze teritoriul ţării vecine şi să ordone trupelorsale înlocuirea steagului Costa Rican de pe una din clădirileadministrative cu unul propriu. Nimeni nu poate spune cucertitudine dacă această invazie este doar opera unui comandantmilitar prea zelos şi mult prea încrezător în corectitudineahărţilor Google, sau dacă guvernul Nicaraguan a ales să profite cubună ştiinţă de o greşeală a Google Maps pentru a hărţui ţaravecină.

În paginile ziarului La Nación, cel mai mare din Costa Rica,comandantul Eden Pastora a pus incursiunea sa militară pe seamatrasării greşite a graniţei teritoriale în hărţile Google Maps,eroarea fiind de aproximativ 3000 metri. Mai multe despre "eroarea"pusă pe seama Google Maps citiţi pe www.go4it.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO