Business Hi-Tech

Cum arată versiunea rezistentă la apă şi praf a lui Samsung Galaxy S4. Galerie FOTO

Cum arată versiunea rezistentă la apă şi praf a lui Samsung Galaxy S4

Cum arată versiunea rezistentă la apă şi praf a lui Samsung Galaxy S4

Autor: Bogdan Alecu

08.06.2013, 12:29 1598

La doar câteva luni de când coreenii de la Samsung au lansat cea de-a patra generaţie a smartphoneului Galaxy S, aceştia au venit cu versiunea S4 Active pentru utilizatorii cu un stil de viaţă activ, care vor să conectaţi în timp ce explorează natura, atât pe trasee montane cât şi în timpul scufundărilor.

Galaxy S4 Active oferă protecţie certificată împotriva prafului şi apei (IP67*), astfel încât utilizatorul să nu fie nevoit să îşi lase dispozitivul acasă în timpul unei zile lungi la plajă sau a unei drumeţii. Design-ul complet sigilat împiedică intrarea particulelor de praf şi protejează împotriva daunelor cauzate de apă la o adâncime de un metru, timp de 30 de minute de scufundare. Echipat cu un set de căşti rezistente la apă, GALAXY S4 Active le permite utilizatorilor să utilizeze căştile în condiţii mai aventuroase, fără restricţii.

Singurul alt smartphone de top rezistent la apă şi praf este Sony Xperia Z.

Echipat cu un procesor Quad-Core de 1,9 GHz şi o baterie de 2.600 mAh, dispozitivul poate suporta cu uşurinţă şi precizie sarcinile cele mai intensive. Culorile vii şi rezoluţia ecranului Full HD TFT LCD (443 PPI) de 5.0 inci facilitează utilizarea celor mai noi jocuri sau vizionarea filmuleţelor cu durată mare. Şi cu aplicaţia ‘Glove Touch’, vremea rece nu mai este o problemă, deoarece ecranul tactil de pe GALAXY S4 Active este pe deplin funcţional şi când purtaţi mănuşi.

Cu o cameră principală de 8 megapixeli (faţă de 13 Mpx în cazul lui S4 normal), utilizatorii pot distribui cu uşurinţă experienţele lor. ‘Aqua Mode’ este un sistem unic de fotografiere pentru GALAXY S4 şi poate fi folosit pentru a îmbunătăţi calitatea şi claritatea fotografiilor şi conţinutului video subacvatice. Tasta de volum de pe partea laterală a telefonului poate fi de asemenea folosită ca buton al aparatului de fotografiat pentru captarea fotografiilor şi clipurilor video. în plus, camera se transformă într-un puternic flash de lumină LED pentru realizarea de fotografii pe timp de noapte, prin simpla utilizare a tastei de volum, apăsată lung.

Aplicaţia ‘S Travel (Trip Advisor)’ ajută utilizatorii în călătorii furnizându-le informaţii locale şi recomandări. Aplicaţia ‘S Translator’ facilitează călătoriile internaţionale, ajutând utilizatorii să facă traduceri aproape instantaneu, în cadrul aplicaţiilor precum e-mail şi SMS. Traducerea instantă este posibilă atât din vorbire în text, cât şi din text în vorbire, asigurându-le utilizatorilor informaţiile necesare atunci când se află în străinătate.

Funcţia ‘Samsung Smart Pause’ ajută utilizatorii să controleze display-ul smartphone-ului cu ajutorul privirii. Atunci când aceştia vizionează un videoclip, rularea se opreşte când privirea este îndreptată în altă direcţie şi este reluată când privirea revine la videoclip. ‘Air View’ le permite utilizatorilor să examineze conţinutul unui e-mail prin simpla planare a degetelor deasupra ecranului. Cu ‘Air Gesture’, utilizatorii pot schimba melodia, naviga în sus şi în jos o pagină de internet, sau prelua un apel cu o simplă mişcare de mână. în plus, ‘S Health’ ajută la menţinerea unui stil de viaţă sănătos prin oferirea în timp real a unor informaţii legate de starea de sănătate. Atunci când GALAXY S4 Active este cuplat cu accesorii S Health, le permite utilizatorilor să monitorizeze pulsul inimii, greutatea, tiparul de somn şi alte măsurători personale pentru a avea un stil de viaţă sănătos.

GALAXY S4 Active va fi disponibil pe piaţă din această vară, începând cu SUA şi Suedia. Acesta va fi disponibil în trei culori, Urban Grey, Dive Blue şi Orange Flare. Disponibilitatea sa va depinde de piaţa pe care este lansat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO