Business Hi-Tech

De ce amână grupul OTE până în martie un răspuns în legătură cu acţiunile Romtelecom

Autor: Adrian Seceleanu

27.12.2010, 15:01 21

Grupul elen de comunicaţii OTE trebuie să refinanţeze în lunafebruarie a anului viitor o emisiune scadentă de bonduri în valoarede 1,4 miliarde de euro, astfel că operatorul nu se poate angaja îndiscuţii privind noi achiziţii fără a cunoaşte în ce condiţii îşiva refinanţa datoriile, potrivit datelor existente pe piaţă.

Emisiunea de bonduri a companiei OTE în valoare de 1,4 mld. euroare maturitatea pe 14 februarie. În funcţie de condiţiilefinanciare pe care grupul le va obţine pentru refinanţareadatoriilor compania va putea decide care va fi strategia deinvestiţii pe anul 2011, inclusiv în ceea ce priveşte propunereafăcută de statul român pentru achiziţia unui pachet de 46% dinacţiunile Romtelecom, numărul unu pe telefonia fixă. Grupul OTEdeţine deja 54% din Romtelecom. Statul român a cerut OTE săavanseze până la finele anului 2010 o propunere de preţ pentruachiziţia pachetului de 46% din acţiunile companiei române decomunicaţii.

Michael Tsamaz, directorul executiv al OTE, a declarat săptămânatrecută, potrivit Reuters, că grupul elen OTE va lua în trei lunide zile o decizie în legătură cu propunerea statului român de aachiziţiona întreg pachetul de acţiuni al Romtelecom. "Vom cere(Guvernului Român - n.red.) o extensie de trei luni a termenului încare trebuie să oferim un răspuns", a declarat Tsamaz.

Grupul elen OTE are venituri anuale de aproximativ 5,5 mld.euro. La finele lunii septembrie datoriile totale ale grupului seridicau la 5,3 mld. euro în timp ce valoarea pe bursă a companieiera de 4,1 mld. euro.

O altă emisiune de bonduri a OTE, în valoare de 650 mil. euro,va avea maturitatea pe 11 noiembrie 2011.

Compania Romtelecom este numărul unu pe telefonie fixă, număruldoi pe servicii de internet fix şi numărul trei pe piaţa deservicii TV din România. Romtelecom are venituri anuale de aproape800 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO