Business Hi-Tech

Delia Popescu, Ministrul Comunicaţiilor: Avem în vedere să extindem lista persoanelor care pot beneficia de reduceri de taxe pentru domeniul IT. Aici mă refer şi la cei care au doar studii liceale, nu doar la absolvenţii de facultate

Delia Popescu, Ministrul Comunicaţiilor:  Avem în...
15.11.2016, 15:05 1374

Delia Popescu, Ministrul Comunicaţiilor a anunţat, la conferinţa ZF Digital 16, că ministerul are în vedere extinderea listei persoanelor care pot beneficia de reduceri de taxe în domeniul IT, aici incluzând şi absolvenţii de liceu sau anumite şcoli profesioanle, nu numai absolvenţii de facultăţi. Ea a precizat că nu este obligatoriu să ai o diplomă de facultate pentru a fi un programator sau softist.

Acum 15 ani, pe vrea guvernului Năstase, din dorinţa de a dezvolta industria IT&C, autorităţile au oferit facilităţi- reducerea impozitului pe salariu pentru cei care lucrează ca programatori sau softişti. În acest fel s-a dezvoltat o industrie în care lucrează peste 100.000 de oameni şi care a ajuns să aibă contribuţie de peste 6% în PIB-ul României.

De asemenea, această industrie plus investiţiile companiilor private au făcut ca salariul mediu să depăşească 1.000 de euro, dublu faţă de media din economie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO