Politică

Delia Popescu, noua şefă a Comunicaţiilor, a terminat Facultatea de management turistic la privat

Delia Popescu

Delia Popescu

Autor: Roxana Rosu

10.08.2016, 00:05 1347
Delia Popescu, care activează în domeniul e-guvernării din 2003 şi care conduce din 2014 Agenţia pentru Agenda Digitală a României, a fost propusă marţi pentru funcţia de ministru al comunicaţiilor şi pentru societatea informaţională. Ea a terminat Facultatea de Management Turistic şi Comercial la privat, în cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir“ din Bucureşti.
 
Propunerea a fost înaintată de premierul Dacian Cioloş preşedintelui Klaus Iohannis.
 
Delia Popescu activează în domeniul e-guvernării din anul 2003, ocupându-se de dez­voltarea şi implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăţeni, cât şi pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achi­ziţii Publice - SEAP, Sis­temul Informatic de Atribuire Electro­nică în trans­porturi - SIAE, Punctul de Contact Unic electro­nic – PCUe, Sistemul Naţional Electronic de Plată online taxe şi impozite – SNEP).
 
Din 2014 este Preşedinta  Agen­ţiei pentru Agenda Digitală a României, instituţie publică fi­nan­ţată din venituri proprii şi aflată în coordonarea prim-ministrului. În perioada 2009-2014 a fost vice­preşedinta Centrului Naţional de Management pentru Societatea Infor­ma­ţională, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru So­cie­tatea Infor­maţională. În perioada 2008-2009 a fost director al depar­tamentului docu­mentare tehnică în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Infor­maţionale, instituţie publică în subordinea Ministerului pen­tru Societatea Informaţională. Din 2007 până în 2008 a fost şef Ser­viciu atribuire electronică în transporturi în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale. Din 2013 este membră în consiliul INIS - Infrastructura Naţională pentru Informaţii Spaţiale privind datele spaţiale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO