Business Hi-Tech

Lovitura de teatru: dupa esecul Zapp, Saudi Oger vrea sa revina in Romania prin achizitia Euroweb

03.05.2010, 17:45 38

Invitel, al doilea mare furnizor de servicii de telefonie fixadin Ungaria, a anuntat ca a inceput negocieri exclusive cu grupulde telecomunicatii Türk Telekom, controlat de Oger Telecom, fostulproprietar al Telemobil (Zapp), pentru vanzarea unei diviziiinternationale, care include si Euroweb Romania.

Grupul turc va achizitiona divizia International Wholesale Businessa Invitel, incluzand toate actiunile Invitel International AG,respectiv AT-INVITEL GmbH, Invitel International Hungary Kft si SCEuroWeb Romania SA, potrivit unui comunicat al Invitel.

Euroweb Romania este unul dintre cei mai mari furnizori de serviciide comunicatii pentru companii si operatorii telecom de pe piatalocala. Invitel este actionarul principal al Euroweb Romania din2005. Grupul ungar detine una dintre cele mai extinseinfrastructuri de comunicatii din sud-estul Europei si reunestemarcile Invitel, Memorex si Euroweb.

Euroweb Romania a inregistrat anul trecut o crestere cu 4% aprofitului inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare(EBITDA), la 9,9 milioane lei, la afaceri de 42 milioane lei, inscadere cu 5,6% fata de 2008. In 2008, Euroweb a raportat un EBITDAde 9,5 milioane de lei si o cifra de afaceri de 44,5 milioanelei.
Saudi Oger a vandut anul trecut Telemobil (Zapp) catre grupulCosmote, intr-o tranzactie de 207 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO