Business Hi-Tech

e-guvernare.ro ofera 164 de formulare

30.09.2003, 00:00 193



Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a lansat ieri portalul de guvernare electronica e-guvernare.ro, considerat o etapa esentiala in programul de "reforma la ghiseu".



"Sistemul este functional, intr-o forma sau alta, de trei luni, iar in acest interval am primit numeroase reactii pozitive. De altfel, cred ca este cel mai dezvoltat sistem electronic national din Europa. Poate doar Marea Britanie ar putea reprezenta un reper pentru noi", a afirmat ministrul Comunicatiilor, Dan Nica.



E-guvernare este definit ca un unic punct de acces la servicii si informatii publice, de interes atat pentru persoane fizice, cat si pentru cele juridice.



Sectiunea de formulare online permite descarcarea tipizatelor utilizate in relatia cu diferite institutii publice, in timp ce sectiunea de servicii online permite completarea prin intermediul Internetului a unui circuit al formularelor, care, in final sa elimine deplasarea solicitantului la ghiseu.



In prezent sunt disponibile 164 de formulare, apartinand de 465 de institutii ale administratiei, urmand ca numarul lor sa ajunga la cateva mii pana la sfarsitul anului. De asemenea, pot fi accesate sapte servicii online pentru companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO