Business Hi-Tech

Epson: Piaţa echipamentelor cu jet de cerneală a ajuns la 2,43 mil. euro în primul trimestru

Epson: Piaţa echipamentelor cu jet de cerneală a ajuns...

Autor: Cristina Bellu

18.05.2017, 12:13 61

Vânzările de imprimante şi multifuncţionale cu jet de cerneală au totalizat 25.350 de unităţi în perioada ianuarie-martie 2017, cu o valoare de 2,43 milioane de euro. Pe segmentul business, în primele trei luni ale anului s-au vândut 1.584 de echipamente cu jet de cerneală, în valoare de 0,52 milioane de euro.

Epson, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de imprimare din lume, şi-a păstrat poziţia de lider pe piaţa locală înregistrând o cotă de piaţă de 40,7% din punct de vedere valoric, conform datelor furnizate de compania de cercetare a pieţei IDC (International Data Corporation - IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker).

Compania a obţinut cele mai mari vânzări şi pe segmentul echipamentelor cu jet de cerneală destinate mediului business unde a generat 52% din valoarea pieţei.

“Segmentul inkjet este unul cu mare potenţial de creştere pentru Epson, având în vedere costul redus de exploatare. În a doua jumătate a anului trecut am lansat game noi şi vom aduce serii noi şi anul acesta, astfel încât să menţinem trendul de creştere pe acest segment şi pe parcursul acestui an”, a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România şi Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO