Business Hi-Tech

Euro-GSM cumpara o retea de 17 magazine

28.09.2006, 19:27 59

Euro-GSM, unul dintre principalii retaileri de produse si servicii de telefonie din Romania, a achizitionat Kartel, o retea de 17 magazine specializate in comercializarea de servicii si produse pentru telefonia mobila.
In urma cesionarii contractului de dealer Orange al firmei Rurin din Brasov (proprietarul magazinelor Kartel) si a deschiderii de magazine proprii din ultimul trimestru, reteaua Euro-GSM a ajuns la 130 de puncte de vanzare.
"Magazinele achizitionate acopera complementar zona in care nu eram reprezentati. E mai simplu sa cumparam retele deja existente decat sa lucram de la zero la deschiderea unui magazin. Achizitia retelei Kartel a insemnat si un plus de 50 de angajati pentru companie", a declarat Dan Dobrota, director de marketing al Euro-GSM.
Dobrota a adaugat ca pana la sfarsitul anului compania are planificata inca o achizitie.
Magazinele achizitionate sunt localizate in Sibiu, Sfantu Gheorghe, Iasi, Focsani, Pitesti, Medias, Fagaras, Tulcea, Sighisoara, Bacau, Onesti si Brasov.
Dobrota a precizat ca un alt avantaj pentru companie este notorietatea de care se bucurau pe pietele locale magazinele cumparate. Oficialii firmei nu au dorit sa precizeze valoarea achizitiei, afirmand doar ca aceasta se inscrie in planurile de extindere in teritoriu. "Noile magazine au intrat deja in planul de rebrandare ce se va derula pana la sfarsitul acestui an", spune Dan Dobrota.
In prezent, Euro-GSM are peste 450 de angajati, detinand 25% din piata operatorului Orange si 15% din piata de vanzari GSM din Romania, potrivit oficialilor companiei.
In 2005, Euro-GSM a inregistrat o cifra de afaceri de peste 100 mil. euro, iar pentru anul in curs si-a propus dublarea cifrei de afaceri.
Principalul concurent al Euro-GSM este Germanos. Germanos a avut pana de curand un contract de distributie de produse si servicii de telefonie mobila cu operatorul Vodafone Romania, pe care acesta din urma a decis sa il rezilieze, invocand faptul ca Germanos nu mai putea indeplini in totalitate cerintele de reprezentare de brand ale Vodafone, in urma achizitiei anuntate in urma cu cateva luni, cand Germanos a fost cumparata de Cosmote.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO