Business Hi-Tech

Exclusiv online: Care sunt urmatoarele televizoare 3D care vor veni in Romania?

12.04.2010, 00:00 21

Gama de televizoare 3D din Romania se va mari in urmatoarelezile, companii precum Samsung si Panasonic urmand sa aduca astfelde dispozitive pe piata locala. Producatorul sud-coreean deechipamente IT&C LG a lansat saptamana trecuta primul televizor3D din Romania, produs pentru care stocul s-a epuizat din primazi.

Grupul sud-coreean Samsung va lansa in aceasta saptamana untelevizor 3D care va permite conversia de la tehnologia 2D la ceatridimensionala.
Sistemele 3D de la Samsung care se vor gasi in magazinele dinRomania vor combina televizorul 3D cu player-ul Blu Ray 3D siochelarii specifici la un pret de aproximativ 2.000 euro.
La sfarsitul lunii, grupul japonez Panansonic va aduce larandul sau pe piata locala sisteme home cinema 3D formate dintr-untelevizor 3D cu diagonala de 50 inchi (127 cm), o pereche deochelari 3D si un player Panasonic Blu-ray 3D. Potrivitreprezentantilor companiei, televizorul tridimensional de 50 deinchi va costa in jur de 3.000 de euro. In afara plasmei cudiagonala de 50 inch, sistemul home cinema va fi comercializat sicu plasme cu digonala de 54 inchi (137 cm), 58 inchi (147 cm) si 65inchi (165 cm).
LG Romania a lansat saptamana trecuta in Romania un televizorcompatibil cu tehnologia 3D, cu o diagonala de 47 de inchi (119cm), care costa 2.000 de euro impreuna cu 2 perechi de ochelari.Lansarea a fost un adevarat succes, oficiali companiei anuntand caau vandut toate televizoarele din prima zi, in ciuda continutuluilimitat pentru aceasta. In prezent, niciun operator TV din Romanianu transmite 3D, singura posibilitate de a urmari continuttridimensional este achizitionarea unui player blu-ray si a unordiscuri cu filme compatibile.
Cupa Mondiala de Fotbal, marele test pentru tehnologia3D
Testul major al tehnologiei 3D va avea loc odata cu incepereaCupei Mondiale de Fotbal in luna iunie, cand FederatiaInternationala de Fotbal (FIFA) intentioneaza sa transmitatridimensional 25 de meciuri din cadrul evenimentului, relateazaReuters. Continutul pentru aceasta tehnologie este insascazut.
In prezent numai ESPN din Statele Unite, Sogecable din Spaniasi SBS din Coreea de Sud pot transmite 3D. In Marea Britanie,operatorul Sky a anuntat ca va avea un canal 3D pana la incepereacupei mondiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO