Business Hi-Tech

Fallacher, Orange: Ne-am bazat pe smartphone-uri şi date

Fallacher, Orange: Ne-am bazat pe smartphone-uri şi date

Jean-François Fallacher. Sursa foto: Mihai Dăscălescu

Autor: Adrian Seceleanu

25.02.2013, 00:07 968

Vânzările de smartphone-uri şi de servicii de date ale Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, au crescut la un nivel record în trimestrul al patrulea din 2012, com­pensând astfel scăderile uşoare ale înca­sărilor din serviciile de voce, a declarat într-un interviu pentru ZF Jean-François Fallacher, directorul general al operatorului.

"Am constatat un ape­tit pentru smart­phone-uri şi tablete mai puternic decât oricând. De ase­menea, din ce în ce mai mulţi clienţi de pe piaţă trec de pe cartele pe abonamente, cel mai probabil pentru că doresc să cumpere un smartphone" la un preţ subvenţionat, a declarat Fallacher. "Chiar există un trend, o migrare din­spre serviciile de voce spre utilizarea datelor, spre mesaje prin re­ţele sociale, spre multimedia, în direcţia pe care o vedem deja în toate ţările din Occident."

În ultimul trimestru din 2012 serviciile de date au ajuns la o pondere de 23% din veniturile din servicii ale Orange, dublu faţă de anul 2008. "Veniturile din voce sunt în scădere uşoară, iar veniturile de date compensează această scă­dere la nivelul întregii pieţe", a adău­gat el.

Orange a înregistrat venituri de 233 de milioane de euro în trimestrul patru din 2012, cu 2,7% mai mici, pe fondul reducerii tarifelor de interconectare.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO