Business Hi-Tech

Firma de soft si consultanta The Red Point din Iasi si-a bugetat afaceri de 4,5 milioane de euro

Firma de soft si consultanta The Red Point din Iasi si-a bugetat afaceri de 4,5 milioane de euro

Valentin Tomsa, director general al SAP Romania: In cazul majoritatii firmelor romanesti mici si medii, este greu de vorbit despre utilizarea la scara larga a unui ERP standard, intrucat acestea prefera inca produse software simple, dezvoltate intern de catre mici echipe de programatori.

06.09.2007, 18:58 926

Compania The Red Point, furnizor de servicii de consultanta si solutii software pentru companii, si-a bugetat in acest an afaceri de 4,5 mil. de euro, din care 12% sunt asteptate sa provina din sectorul educational.
Compania are sediul central in Iasi si este partener SAP.
De la inceputul acestui an, The Red Point a semnat contracte in valoare de 700.000 de euro, printre care si cu Universitatea Bucuresti si Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, pentru care compania a implementat propria solutie, University Management System.
"Principalii clienti ai The Red Point apartin mediului universitar, precum Universitatea 'Petre Andrei' din Iasi, Universitatea 'Ovidius' din Constanta, Universitatea Ecologica din Bucuresti, Universitatea 'Mihail Kogalniceanu' din Iasi ,Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti (SNSPA), dar si companii private precum Abient Sibiu, Dedeman Bacau, ASAM Iasi sau Electra Iasi a declarat pentru ZF Alexandru Uglea, director general The Red Point.
Compania ieseana si-a bugetat pentru acest an afaceri de 4,5 milioane de euro, dupa ce in 2006 a raportat venituri de 5,2 mil. lei, adica peste 1,5 milioane de euro.
De asemenea, in acest an, The Red Point si-a propus sa puna bazele unui parteneriat cu compania germana SAP, cel mai mare furnizor de solutii software pentru mediul de business, pentru dezvoltarea unei aplicatii proprii de tip ERP dedicata tot mediului universitar - Academis.
The Red Point, prezenta cu doua birouri, la Iasi si la Bucuresti, numara 86 de angajati, vizand pentru finele acestui an extinderea echipei la aproximativ 120 de persoane.
"Luam in calcul posibilitatea de a deschide birouri si in alte orase daca la un moment dat acest lucru s-ar dovedi oportun pentru companie", a subliniat Uglea.
The Red Point vizeaza in acest an implicarea in proiecte destinate sectorului public, precum si patrunderea pe piata est-europeana.
Valentin Tomsa, director general al SAP Romania, estimeaza ca firmele medii din Romania isi vor creste investitiile in aplicatii de management al businessului.
"Aderarea la Uniunea Europeana a adus o competitie crescuta in special pentru companiile mici si medii si in plus reglementari noi care au impus chiar modificari ale proceselor interne", a declarat pentru ZF Valentin Tomsa, director general al SAP Romania. El e de parere ca, in perioada urmatoare, vom asista la o crestere a cererii pentru solutiile informatice pentru gestionarea afacerilor, in special pentru cele integrate.
"In cazul majoritatii firmelor romanesti mici si medii, este greu de vorbit despre utilizarea la scara larga a unui ERP standard, intrucat acestea prefera inca produse software simple, dezvoltate intern de catre mici echipe de programatori"
In 2006 SAP a avut 34 de clienti noi. Pentru 2007 se estimeaza 100 de clienti noi, adica o crestere de 300%. In prezent SAP are 200 de clienti in Romania, iar pana in anul 2010 ne propunem sa ajungem la aproximativ 1.000 de clienti.
"In Romania, avem proiecte cu 5 utilizatori si proiecte cu 5000 de utilizatori. Deci, din punctul de vedere al dimensiunii, ne putem situa oriunde, totul depinde de dimensiunea afacerii si de complexitatea solutiei dorita de client. In consecinta, proiectele de dimensiuni medii si mici capata o ponedere din ce in ce mai mare in portofoliul nostru. Aceasta se reflecta in dimensiunea medie a proiectelor, care scade, si in numarul de clienti noi care creste intr-un ritm rapid", afirma Tomsa.
SAP Romania si-a bugetat pentru 2007 afaceri de circa 12 mil. euro, cu 20% mai mult ca in 2006. Potrivit lui Tomsa, 50% din veniturile companiei sunt generate de segmentul intreprinderilor mici si mijlocii, in timp ce 10% provind din sectorul public.
Grupul german si-a deschis in acest an la Bucuresti un centru de consultanta pentru Europa, investitia ridicandu-se la circa patru milioane de euro, pentru care vizeaza pana la finele anului circa 100 de angajati.
Printre proiectele SAP din ultimii ani se numara cel de la Electrica, utilizat de circa 5.000 de peroane, Petrom, cu peste 2.000 de utilizatori, Distrigaz Sud si EON-Distrigaz Nord, fiecare cu 1.000 de utilizatori.
Compania The Red Point a fost infiintata in anul 2001 si este specializata in dezvoltarea si personalizarea solutiilor software pentru afaceri, consultanta de business si consultanta in implementarea solutiilor software, precum si service de outsourcing.
The Red Point este detinuta de oamenii de afaceri Alexandru Uglea, Elvis Ciocoiu, Vasile Catea, Dan Stratan, precum si de fondul de investitii RomCapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO