Business Hi-Tech

Gama de smart TV-uri 3D de la Samsung vine la preţuri pornind de la 2.750 de lei

Gama de smart TV-uri 3D de la Samsung vine la preţuri pornind de la 2.750 de lei

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

08.05.2011, 23:35 2604

Televizoarele inteligente, care au acces la internet şi pe careutilizatorii pot instala diferite aplicaţii, vor reprezenta până lasfârşitul acestui an, în România, aproximativ 60% din totalultelevizoarelor cu tehnologie LED vândute de Samsung, a declaratpentru ZF Raul Filip, şeful diviziei Consumer Electronics alcompaniei. Samsung a lansat pe piaţa locală noua serie de produseSmart TV, care au preţuri între 2.750 de lei şi 14.990 de lei, înfuncţie de mărimea ecranului şi performanţe.

Televizoarele lansate de Samsung, compatibile cu tehnologia 3D,le permit utilizatorilor să instaleze pe televizor, după ce acestaeste conectat la net, diferite aplicaţii proiectate special pentrutelevizor. Spre exemplu, un utilizator poate urmări emisiunile depe un post TV, dar pe o coloană situată pe ecran poate urmăriactualizările postate de prieteni pe reţelele sociale Facebook şiTwitter.

Smart TV-urile Samsung pot fi controlate de la distanţă cusmartphone-urile companiei, în locul unei telecomenzi. Samsungestimează că piaţa TV va creşte şi în acest an cu cel puţin 20% dinpunct de vedere valoric şi cu 25-30% din punct de vedere alnumărului de unităţi. Anul trecut românii au cumpărat 490.000 detelevizoare fără tub catodic, în valoare de 200 mil. euro, potrivitSamsung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO