Business Hi-Tech

Ged Capital ajunge retailer de telefoane mobile

31.07.2006, 18:54 18

Fondul spaniol de investitii Ged Capital a anuntat oficial preluarea capitalului majoritar al patru retele de distributie de telefoane mobile - Dasimpex, Lexor, Puls GSM si GSM Land, pentru 4,5 milioane de euro, prin intermediul filialei sale locale - Ged Eastern Fund II, noul fond de investitii pentru Europa de Sud-Est, conform oficialilor companiei.
Astfel, Ged va detine cea mai mare companie de distributie de telefoane mobile din Romania si de servicii ale operatorilor de telefonie mobila Vodafone si Orange, cu peste 100 de puncte de vanzare in principalele orase din tara.
Cei patru distribuitori de telefoane mobile au avut anul trecut o cifra de afaceri cumulata de 24 de milioane de euro. Ged estimeaza ca, in urmatorii ani, cifra de afaceri cumulata a Dasimpex, Lexor, Puls GSM si GSM Land va inregistra o crestere anuala de 15% - 20%.
In urma preluarii pachetului majoritar de actiuni in cadrul acestor companii, Ged va incepe un proces de consolidare si de rebranding care va fi finalizat la inceputul anului viitor, conform oficialilor fondului de investitii.
In noua afacere, Ged va pastra echipa manageriala a grupului Dasimpex, al carui director executiv este omul de afaceri Sorin Stoica, insa va angaja doi specialisti pentru departamentul de vanzari si cel financiar, conform oficialilor fondului de investitii.
GED este una dintre cele mai importante companii de management al fondurilor de investitii din Spania.
Grupul administreaza fonduri de peste 230 de milioane de euro prin intermediul mai multor entitati: GED Eastern Fund I, GED Eastern Fund II si GED Iberian Fund. Compania este activa in sud-estul Europei si in Peninsula Iberica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO