Business Hi-Tech

Google a cumpărat de la IBM peste 1.000 de brevete de invenţii

Autor: Ştefan Vrabie

01.08.2011, 00:02 214

Google, cel mai popular motor de căutare online din lume, aachiziţionat peste 1.000 de brevete de tehnologie de la grupulInternational Business Machines (IBM), mutare interpretată deanalişti drept o încercare a gigantului web de a se apăra denumeroasele procese în care este acuzat de încălcări ale unorinvenţii, scrie cotidianul american The Wall Street Journal.

"Ca multe alte companii de tehnologie, uneori cumpărăm brevetecare sunt relevante pentru businessul nostru", a declarat unpurtător de cuvânt al Google. Mulţi experţi în drept, în special pesegmentul proprientăţii intelectuale, sugerează că mişcarea estedestinată să ofere companiei Google o "pârghie" în litigiile pecare le are în curs în jurul sistemului de operare Android.

Procesele intentate Google şi care au ca ţintă Android s-auînmulţit exponenţial odată cu succesul înregistrat pe piaţă desistemul de operare. Kent Walker, consilierul general al Google, asusţinut recent că litigiile privind încălcarea proprietăţiiintelectuale au "sufocat" inovaţiile şi sunt tot mai des utilizatede alte companii care doresc să "blocheze produse concurente sauprofitul generat de o tehnologie rivală care are succes".

El a mai spus că singurul lucru pe care Google îl face este săîncerce să cumpere un număr cât mai mare de patente. Google areaproape 40 mld. dolari cash, ceea ce îi oferă flexibilitatea de aface achiziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO