Business Hi-Tech

Google aruncă din nou vorbe spre Apple: vom lansa o concurenţă "brutală" cu o tabletă de "cea mai înaltă calitate"

Google aruncă din nou vorbe spre Apple: vom lansa o concurenţă "brutală" cu o tabletă de "cea mai înaltă calitate"

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

20.12.2011, 14:52 1656

Google vrea să scoată pe piaţă în următoarele şase luni o tabletă "de cea mai înaltă calitate" şi va concura "brutal" Apple pe piaţa smartphone-urilor, potrivit declaraţiilor preşedintelui executiv al companiei, Eric Schmidt, citat de Corriere della Sera.

Într-un interviu acordat ziarului italian, Schmidt observă că "problemele Europei reflectă dificultăţile adaptării la o nouă realitate".

"Cred că politicul din Italia, Europa, şi într-o oarecare măsură şi din SUA, nu a reuşit să se concentreze pe provocările viitorului. Iau în principal decizii tactice, în pofida importanţei chestiunilor: pensii, susţinerea euro. Însă problema reală este cea a competitivităţii globale, una din care nu ne putem retrage. Să zicem că eşti Italia şi produci ceva grozav, însă chinezii încep să o facă mai bine decât tine - atunci nu mai ai alternativă, trebuie să schimbi ceva", a comentat şeful Google.

În privinţa noii tablete, nu este clar dacă Google va organiza o campanie de marketing pe o gamă de produse la care vor participa toţi partenerii hardware ai companiei sau dacă va apărea o tabletă proprie, similară sau chiar încadrată în gama de smartphone-uri Nexus, potrivit Engadget.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO