Business Hi-Tech

Google blochează accesul Facebook la Gmail

Autor: Magraon Andreea

07.11.2010, 23:05 25

Google, cel mai popular motor de căutare din lume, va interziceFacebook, reţeaua de socializare numărul unu la nivel mondial, săacceseze informaţiile utilizatorilor săi, pe fondul rivalităţii dince în ce mai mari dintre cele două companii, relatează Reuters.

Facebook, care are peste 500 de milioane de utilizatori în lume,le permite acestora să afle ce prieteni folosesc deja reţeaua desocializare cu ajutorul contului de pe serviciul de e-mail alGoogle, Gmail. Astfel, când o persoană îşi face cont pe Facebook, ise cere să importe lista de contacte de pe Gmail, pentru a vedeacare dintre prietenii săi se află deja pe reţeaua de socializare.În timp ce Google a explicat hotărârea de a interzice aceastăpractică prin faptul că vrea să protejeze datele personale aleutilizatorilor săi, analiştii sunt de părere că decizia arată ointensificare a luptei dintre gigantul internet şi Facebook.

"Principala luptă pe internet se dă între Facebook şi Google.Acesta din urmă trebuie să evolueze şi să devină un jucătorimportant în sfera socială", a declarat Ray Valdes, analist lafirma de cercetare Gartner. Pentru a renunţa la decizia luată,Google a cerut Facebook să permită accesul la datele utilizatorilorsăi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO