Business Hi-Tech

Google Glass rămâne fără cea mai importantă aplicaţie: recunoaşterea facială

Google Glass rămâne fără cea mai importantă...

Autor: Cătălina Butan

03.06.2013, 16:48 1948

Google a anunţat nu va folosi aplicaţia de recunoaştere facială în cadrul ochelarilor Google Glass ca un răspuns la controversele privind confidenţialitatea consumatorilor pe care aceasta aplicaţie le-a iscat în rândul publicului, scrie Business Insider.

Ochelarii Google Glass, distribuiţi unui număr limitat de persoane pentru testare în încercarea companiei de a îmbunătăţi produsul înainte de lansare, pot face fotografii şi să filmeze, iar informaţiile pot fi postate pe Internet, potrivit companiei.

„Am urmărit cu atenţie părerile consumatorilor cu privire la aplicaţia de recunoaştere facială. Au fost atât păreri pro cât şi contra. După cum am declarat de-a lungul anilor, nu vom folosi aplicaţii de recunoaştere facială pentru produsele noastre fără  să avem politici puternice de confidenţialitate pentru utilizatori. Prin urmare, ochelarii nu vor încorpora aplicaţia de recunoaştere facială în acest moment”, au declarat reprezentanţii Google, pe pagina oficială a produsului.

Ochelarii dispun de un ecran, o cameră foto şi un microfon deasupra ochiului drept al utilizatorului. Ochelarii produşi de gigantul de Internet prin care realitatea este „îmbunătăţită” cu senzaţii create virtual, transmit sunetul prin trimiterea unor vibraţii direct prin craniul purtătorului,

Mulţi şi-au exprimat îngrijorarea că dispozitivul ar putea filma şi fotografia oamenii fără a avea acordul lor.

Google speră că va putea lansa produsul pe piaţă în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO