Business Hi-Tech

Grupul Vodafone a obtinut venituri de 19,9 mld. euro in primul semestru fiscal

11.11.2008, 19:19 28

Veniturile grupului britanic Vodafone au crescut, in primul semestru fiscal, incheiat la 30 septembrie, cu 17,1%, la 19,9 miliarde lire sterline, usor peste estimarile analistilor, insa grupul britanic a decis sa reduca, pentru a doua oara, proiectia privind vanzarile pentru intregul an financiar.

Profitul operational al grupului a urcat cu 10,5% in aceasta perioada, la 5,8 miliarde lire sterline, in timp ce EBITDA (castigul inainte de plata dobanzilor si taxelor, includerea deprecierii si a amortizarii) s-a majorat cu 10,3%, la 7,2 miliarde de lire, se arata in raportul financiar semestrial al operatorului de telecomunicatii.
Rezultatele sunt usor peste estimarile analistilor chestionati in prealabil de Reuters.
In consecinta, Vodafone a majorat proiectia privind fluxurile de numerar si a anuntat o politica progresiva de dividende.
Compania si-a redus estimarile privind veniturile totale aferente anului fiscal care se va incheia la 30 martie, la 38,8-39,7 miliarde lire sterline, de la 39,9-40,7 miliarde lire, dar a mentinut proiectia de profit, deoarece anticipeaza reducerea cheltuielilor operationale cu un miliard de lire sterline pe an, pana in anul fiscal 2010-2011.
In Europa de Est, veniturile din servicii au urcat cu 3,7%, iar profitul operational ajustat a avansat cu 0,5%, in principal datorita performantelor de pe piata romaneasca, precizeaza Vodafone.
"Desi situatia economica actuala are un impact si asupra pietelor emergente, rata din ce in ce mai ridicata de penetrabilitate va rezulta in crestere puternica pentru operatiunile din tarile emergente", se mai arata in raport.
Vodafone si-a revizuit strategia, in concordanta cu mediul macroeconomic dificil, si se va concentra pe cresterea veniturilor pe segmentul internetului si datelor pe telefonul mobil, precum si pe activitatile din pietele emergente.
"Suntem deja reprezentati in majoritatea pietelor emergente cheie, unde asteptam cresteri semnificative in urmatorii ani. Principala noastra grija va fi executia pe aceste piete, in special in India, Turcia si tarile africane", precizeaza compania.
Grupul Vodafone a anuntat ca si-a revizuit strategia in cursul acestei luni, avadn in vedere noile conditii globale. Compania mentioneaza printre presiunile care ii afecteaza businessul cresterea economica globala mai slaba si inflatia din pietele emergente.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO