Business Hi-Tech

Hackerii reţelei Sony PlayStation pretind că au furat datele a 2,2 milioane de carduri

Autor: Ştefan Vrabie

01.05.2011, 23:30 382

Discuţiile de pe forumurile online ale unor grupări de hackeriarată că un număr imens de date ale unor carduri de credit ar fifost furate de pe reţeaua Sony PlayStation, scrie cotidianulbritanic The Guardian. Potrivit datelor citate de publicaţie,datele a 2,2 milioane de carduri ar fi fost compromise în cadrulatacului care a avut loc între 17 şi 19 aprilie.

În acelaşi timp, câţiva dintre cei 77 de milioane de utilizatoriPSN care au rămas fără conturi au început să raporteze achiziţiifrauduloase cu cardurile lor, deşi datele lor ar fi putut fi furateşi prin alte metode. Kevin Stevens, un analist de securitate laTrend Micro, a declarat că "Hackerii care au spart reţeauaPlayStation vor să vândă baza de date. Ei au raportat că deţindatele a 2,2 milioane de carduri de credit cu codurile desecuritate CVV".

El a mai adăugat că nu este sigur dacă afirmaţiile suntadevărate. Hackerii mai pretind că s-au oferit să vândă baza dedate înapoi la Sony, dar compania a refuzat. Patrick Seybold,purtătorul de cuvânt al Sony, a spus că în măsura celor cunoscutede el afirmaţiile hackerilor nu sunt adevărate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO