Business Hi-Tech

HP cauta inca 50 de softisti la Cluj

11.04.2010, 23:04 126

Hewlett-Packard (HP), cea mai mare companie IT din lume, vaangaja in acest an inca 50 de oameni la centrul de dezvoltaresoftware din Cluj, numarul de programatori ai firmei americaneurmand sa ajunga astfel la 130.

"Cea mai mare parte a angajatilor sunt absolventi aiUniversitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Oamenii din Cluj lucreazadirect cu angajatii HP din California la un soft pentruautomatizarea centrelor de date, care e vandut la nivel global decompanie", a declarat Radu Enache, directorul general al HPRomania.

Salariul unui programator poate ajunge la 1.000-1.500 de euro.Compania americana este deja unul dintre cei mai mari angajatori depe piata locala IT, cu peste 2.000 de oameni in organizatia devanzari si centrele de servicii IT din Bucuresti si Timisoara. Pelanga centrul de soft, HP va angaja in acest an 600 de oameni si lacentrele de servicii IT din Romania, care lucreaza in specialpentru companii din Europa de Vest care isi externalizeaza uneleactivitati pentru a isi reduce costurile.

Pregatirea tehnica si numarul mare de limbi straine cunoscute deromani au adus in ultimii ani un val de angajari in industriaserviciilor IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO