Business Hi-Tech

HP si Nokia completeaza impreuna formulare digitale

07.02.2005, 00:00 12

Hewlett-Packard si Nokia au anuntat ca au dezvoltat o metoda de procesare a documentelor de tip formular sau chestionar folosind tehnologie mobila, relateaza presa internationala. Astfel, utilizatorii aflati pe teren vor putea sa colecteze diverse date pe care sa le trimita apoi la sediul central, unde vor fi introduse in baza de date si, eventual, tiparite pe hartie, au spus oficialii celor doua companii.
De pilda, un agent de vanzari aflat intr-un depozit al unui client poate crea formulare de comanda electronice - in functie de dorintele cumparatorului - pe care le trimite prin unde radio inapoi la sediu, unde sunt procesate in conformitate cu procedurile companiei respective.
"Scopul este sa le dam clientilor posibilitatea sa transforme circulatia documentelor intr-un proces cu adevarat digital, mobil si virtual", a spus un oficial al HP.
Odata cu anuntarea parteneriatului, cele doua companii au prezentat si o serie de noi produse. HP a prezentat noi tehnologii de printare, de realizare a design-ului formularelor digitale si de transmitere a datelor, in timp ce Nokia a demonstrat functionarea unui stilou digital, care transmite notitele prin Bluetooth catre un dispozitiv mobil atunci cand un utilizator scrie cu el.
Oficialii celor doua companii au mentionat ca initiativa permite transmiterea rapida a datelor in timp real, iar de serviciu ar putea beneficia industrii pentru care acest lucru este foarte important, cum sunt spitalele, firmele de asigurari sau departamentele de siguranta publica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO