Business Hi-Tech

HTC a raportat în T4 un profit de 2 ori mai mic faţă aşteptările analiştilor

HTC a raportat în T4 un profit de 2 ori mai mic faţă...

Autor: Ioana Niţă

05.01.2014, 15:53 286

Producătorul taiwanez de telefoane mobile HTC a raportat pentru ultimul trimestru din 2013 un profit sub aşteptările analiştilor, cu toate că a aplicat o strategie agresivă de reducere a cheltuielilor, scrie agenţia Thomson Reuters.

Compania a înregistrat un profit net de 300 milioane de dolari taiwanezi (10 milioane dolari americani), cu mult sub aşteptările analiştilor care anticipau un profit net de 721 milioane de dolari taiwanezi (24,3 milioane dolari americani). În aceeaşi perioadă din 2012, HTC a raportat un profit de 1 miliard de dolari taiwanezi (34 milioane doalri americani), iar în trimestrul anterior a avut o pierdere netă de 2,97 miliarde dolari taiwanezi (99 milioane dolari americani).

Compania, care a pierdut în ultimii doi ani circa trei sferturi din valoarea sa de piaţă, este evaluată în prezent la doar patru miliarde de dolari.

În ultimele trei luni ale anului trecut, conducerea HTC a fost schimbată pentru a readuce compania pe creştere.

Cu toate că smartphone-ul de top HTC One a primit numai recenzii bune, cota producătorului taiwanez pe piaţa globală de smartphone-uri a scăzut la 2,2% în al treilea trimestru din 2013, de la 10,3% în acelaşi interval din 2011, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Gartner. Principalii competitori ai HTC sunt Apple şi Samsung.

În încercarea de a-şi recâştiga cota de piaţă, compania a implementat o campanie de reducere a costurilor care include achiziţionarea cipurilor de la producători mai ieftini şi externalizarea producţiei. În septembrie HTC a anunţat de asemena vânzarea participaţiei sale la Beats Electronics pentru 265 milioane de dolari, conform Bloomberg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO