Business Hi-Tech

Încă un miliardar în dolari creat de o aplicaţie de înfrumuseţare a selfie-urilor pentru smartphone-uri

Încă un miliardar în dolari creat de o aplicaţie de...

Autor: Adrian Seceleanu

16.03.2017, 00:00 405
Wu Xinhong, cofondator şi director executiv al Meitu Inc., a devenit al doilea miliardar creat de aplicaţia de înfrumuseţare a selfie-urilor pentru smartphone-uri din portofoliul companiei, după ce acţiunile au crescut timp de nouă zile consecutiv, scrie Bloomberg. Acţiunile Meitu au crescut cu 11% atingând un nivel record de 14,22 HKD (dolari Hong Kong), evoluţie care a dus participaţia lui Wu la valoarea record de 1 miliard de dolari, antreprenorul intrând astfel în topul miliardarilor realizat de agenţie. 

Compania are peste 456 de milioane de utilizatori activi lunar pentru aplicaţia sa care le permite utilizatorilor să pară că sunt mai slabi şi să aplice alte “îmbunătăţiri” imaginilor, precum mărirea ochilor sau adăugarea de machiaj. Meitu, care obţine 95% din venituri din vânzarea unor telefoane sub brandul propriu, nu a trecut încă pe profit dar speră că va reuşi acest lucru din servicii de comerţ electronic şi publicitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO