Business Hi-Tech

Incurajat de cresterea vanzarilor, BenQ aduce notebook-uri si televizoare LCD

28.11.2005, 17:28 21

Tinta de vanzari a BenQ in Romania pe 2005 - dublarea cifrei de afaceri fata de 2004 pana la un nivel de circa 10 milioane de euro - este pe cale sa se se indeplineasca. Acelasi ritm va fi pastrat si anul viitor, perioada pentru care compania si-a propus vanzari, numai pentru zona de IT, de 20 de milioane de euro, a declarat Ziarului Financiar Michael Borze, managing director BenQ pentru Europa Centrala si de Est.

In evidentele companiei, Romania ocupa locul al treilea ca nivel al afacerilor in cele 20 de tari din Europa Centrala si de Est.

"Exista si un plan mai generos conform caruia, luand in calcul adaugarea unor linii noi de produse, lucru destul de probabil, sa crestem mult peste aceasta cifra. Ne referim in special la notebook-uri, televizoare cu cristale lichide (LCD-TV) si produse din categoria consumer electronics", a mai afirmat Michael Borze.

Aceste produse sub marca BenQ nu sunt prezente pe piata romaneasca.

Principalele directii de crestere pe piata IT le-au reprezentat monitoarele LCD, cu o cota de piata de aproape 25%, si camerele foto, caz in care BenQ are o pozitionare buna, in conditiile in care si piata a avut o crestere importanta, a explicat Michael Borze.

In aceasta luna BenQ a numit la conducerea afacerilor IT din Romania un nou manager, Costel Grozav, care a facut parte din echipa locala. Anterior, Grozav a ocupat pozitia de director de dezvoltare in cadrul A&D Pharma, iar mai inainte a fost business developer in companii ca Germanos sau Neoset. De altfel, managementul central al companiei a hotarat sa sporeasca echipa locala ca si sprijinul direct pentru afacerile din Romania.

Managementul BenQ va pastra deocamdata modelul de afaceri existent, in sensul ca vanzarile se vor derula prin cele doua reprezentante distincte, de IT si de telefoane mobile, dar vor fi exploatate in piata sinergiile care decurg din aceasta asociere.

In acest an, BenQ a achizitionat divizia de telefonie mobila de la Siemens, tranzactie cu o valoare de 5,5 miliarde de dolari.

BenQ Mobile vizeaza ca pana in 2007 sau 2008 sa detina 10 la suta din piata acestui segment. Combinand artificial cifrele de afaceri inregistrate de BenQ Mobile si de divizia de telefoane mobile a concernului Siemens, reiese ca in 2004 cifra de afaceri comuna a atins 5,6 miliarde de euro, respectiv 5,2 la suta din piata acestui segment, ceea ce corespunde locului sase intr-un clasament mondial al firmelor din acest domeniu.

BenQ si-a deschis birou la Bucuresti la sfarsitul anului 2003.

BenQ are ca parteneri in Romania companiile Darer, Proca Romania, RHS Company, Tornado Sistems, pentru zona de distributie IT, si StarPrint pentru zona mediilor de stocare.

Grupul BenQ, care a pornit ca o afacere derulata in Taiwan, este format din zece companii independente, dar resursele sunt comune. Grupul a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 10,8 miliarde de dolari SUA.

De curand, BenQ a semnat un contract de sponsorizare care se intinde pe durata a cinci ani, in valoare de 100 de milioane de euro, cu formatia de fotbal Real Madrid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO