Business Hi-Tech

Integratorul de soluţii şi sisteme IT&C Datanet Systems, membru al grupului slovac Soitron, afaceri de peste 38 mil. euro în 2022, plus 34%. „Proiectele de securitate IT au generat 27% din venituri, incluzând atât vânzări de servicii cât şi soluţii.”

Dragoş Stroescu, director executiv Datanet Systems

Dragoş Stroescu, director executiv Datanet Systems

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.04.2023, 10:52 190

Datanet Systems, integrator de soluţii şi sisteme IT&C complexe, membru al grupului slovac Soitron, a închis anul 2022 cu afaceri de peste 38 de milioane de euro, înregistrând o creştere de circa 34% faţă de anul precedent, au transmis reprezentanţii companiei. Proiectele de securitate IT au generat 27% din veniturile companiei în 2022, incluzând atât vânzări de servicii cât şi soluţii.

„2022 a fost un an cu multe proiecte dezvoltate pe tehnologii inovative, unele implementări fiind chiar premiere naţionale. (...) Evident, rezultatele au fost pe măsură, o creştere consistentă a cifrei de afaceri, dar mai ales a nivelului nostru de expertiză pe câteva domenii-cheie pentru companie,” a spus Dragoş Stroescu, director executiv Datanet Systems.

Compania şi-a consolidat activitatea şi pe liniile tradiţionale de business, pe infrastructură IT şi colaborare, prin derularea unor proiecte cu impact atât în mediul privat cât şi public.

„Creşterea a fost posibilă mulţumită investiţiilor în oameni, echipa totalizând peste 99 de certificări Cisco, dar şi alte specializări de la vendori internaţionali, dar şi prin parteneriate de business încheiate cu furnizorii globali ca Juniper, F5, Palo Alto, Fortinet, Splunk, etc. Totodată, Divizia Datanet Software Solutions şi-a dublat echipa operaţională şi a extins acoperirea serviciilor de outsourcing IT către beneficiari din vestul ţării”, au mai transmis reprezentanţii companiei.

De asemenea, ca urmare a achiziţiei companiei Red Dot în 2021, organizată ulterior ca Datanet System Cluj, compania a atras în cursul anului trecut clienţi noi din industria auto, consultanţă şi alte sectoare de activitate, cu planuri ambiţioase de extindere şi consolidare a prezenţei regionale în următoarea perioadă.

„Pentru 2023, planurile Datanet Systems prevăd păstrarea poziţiei de lider pe piaţa soluţiilor şi a statutul de principal partener Cisco în România. Compania îşi va extinde portofoliul pe ariile de securitate, cloud şi datacenter prin localizarea unor servicii disponibile prin grupul Soitron. La nivel de vânzări, Datanet se va concentra în continuare pe soluţiile de securitate cibernetică şi infrastructură IT, precum şi pe serviciile cu valoare adăugată asociate.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO