Business Hi-Tech

Intel lucrează la procesoare pentru telefoane mobile şi tablete

Autor: Adrian Seceleanu

09.12.2010, 23:42 32

Telefoane mobile inteligente şi tablete care folosescmicroprocesoare realizate de Intel vor intra pe piaţă la fineleanului viitor, au declarat reprezentanţii companiei americane.Intel este cel mai mare producător de microprocesoare din lume şicel mai mare furnizor pentru industria de PC-uri, dar compania arămas în urmă pe segmentul telefoanelor mobile inteligente şi altabletelor.

Gigantul american estimează că noile sale cipuri vor revigoradivizia sa de produse mobile, care a fost pusă în umbră devânzările explozive ale unor gadgeturi precum Apple iPad sau aleunor telefoane mobile care folosesc sistemul de operare Android.Tabletele destinate segmentului consumer vor ieşi pe piaţă în primajumătate a anului viitor, a declarat Paul Otellini, directorulexecutiv al Intel, în cadrul unei conferinţe cu investitori şianalişti. El a adăugat că producătorii - printre care Dell, Asus,Lenovo şi Toshiba - vor utiliza chipurile Intel în 35 de modele detablete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO