Business Hi-Tech

Intel vinde o divizie pentru 600 mil. dolari

28.06.2006, 19:08 15

Cel mai mare producator de procesoare, Intel, si-a vandut divizia producatoare de procesoare pentru dispozitivele de tip handheld catre Marvell Technology Group pentru suma de 600 de milioane de dolari (480 de milioane de euro).
Marvell a cumparat divizia ce produce procesoarele cu tehnologia XScale, ce echipeaza echipamentele BlackBerry si Treo. Divizia are 1.400 de angajati, iar oficialii Marvell au declarat ca ii va pastra "marea majoritate".
Decizia de a vinde divizia, survine intr-o perioada in care Intel are o concurenta din ce in ce mai puternica, iar cererea pentru calculatoare persoanale a scazut.
De altfel, in ultima perioada, Intel a pierdut 5,3 puncte procentuale din piata de procesoare pentru PC-uri si servere in fata cocurentului Advanced Mirco Devices (AMD).
In aprilie, Intel a raportat pentru primul trimestru o scadere a profitului cu 38%, datorita scaderii marjei de profit.
La cateva zile dupa anuntarea rezultatelor, directorul executiv Paul Otellini vota pentru restructurare, pentru ca Intel sa devina o companie "mai agila si mai eficienta".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO