Business Hi-Tech

Internet si PC-uri de 38 milioane de euro in scoli

25.10.2009, 23:13 47

Peste 2.300 de scoli, preponderent din mediul rural, vor fidotate cu calculatoare si acces la internet de mare viteza incadrul unui program cu o valoare de peste 38 mil. euro (165 mil.lei), finantat din bani europeni.

Cele sapte proiecte prin care este desfasurat programul"Internet in scoala ta" fusesera selectate pentru finantare incadin luna iulie, insa, potrivit unor surse de pe piata, disputeledintre Ministerul Comunicatiilor si cel al Educatiei blocaseracontinuarea pasilor prevazuti pentru demararea proiectului.

Actele care permit crearea cadrului legal pentru demarareaefectiva a proiectului au fost semnate doar la finele saptamaniitrecute, in conditiile in care acum ambele ministere suntcontrolate de PD-L. Astfel, cele sapte contracte au fost semnate deministrul comunicatiilor Gabriel Sandu si premierul in exercitiu siministrul interimar al educatiei Emil Boc.

Proiectele sunt finantate in cadrul Axei 3 "TehnologiaInformatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public"din Programul Operational Sectorial "Cresterea CompetitivitatiiEconomice" (POS CCE). Din valoarea totala a contractelor, valoareagrantului este de aproximativ 135,5 milioane de lei.

Implementarea, in sase luni

"Prin acest program se urmareste cresterea gradului de acces lainternet in mediul rural de la 9,8% la 30%.

In urma acestui proiect vor fi conectate la internet aproximativ60% din unitatile de invatamant romanesti. Programul va fi realizatin aproximativ sase luni, astfel ca, la inceputul anului scolar2010-2011, cele peste 2.300 de scoli o sa fie conectate lainternet", a declarat Emil Boc.

"Internetul va fi asigurat in zona rurala prin fibra optica.Acest program va duce la conectarea la internet a 330 de scoli dinregiunea centrala, nord-estica, nord-vestica si sud-estica, a 357de scoli din zona de sud, a 325 din sud-vest si a 300 din vest sijudetul Ilfov", a declarat ministrul interimar al comunicatiilor,Gabriel Sandu.

Beneficiari directi ai proiectelor vor fi 543.039 de elevi aiscolilor adresate prin proiect si 47.246 de cadre didacticeangajate in scolile implicate in proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO