Business Hi-Tech

Investiţia Romtelecom în difuzarea meciurilor din Liga 2 de fotbal, aproape de 0,4 mil. euro

26.08.2010, 23:57 85

Romtelecom, numărul trei pe piaţa locală de servicii TV, vainvesti aproximativ 0,4 mil. euro în achiziţionarea drepturilor dedifuzare şi transmisia meciurilor din Liga 2 a campionatuluiromânesc de fotbal pe parcursul sezonului 2010-2011, potrivitdatelor obţinute de ZF de pe piaţă. Compania ar urma să plăteascăaproximativ 200.000 de euro pentru drepturile de difuzare şi peste150.000 de euro pentru a asigura transmisia în sine a meciurilor,potrivit datelor obţinute de ZF.

Reprezentanţii Romtelecom nu au precizat valoarea exactă ainvestiţiei însă au sugerat, într-o declaraţie pentru ZF, că sumavehiculată pe piaţă este mai mare decât cea achitată în realitatede operator.

"Investiţa reală e confidenţială şi susţine principiul decalitate pe care ni l-am propus pentru acest canal de sport",potrivit oficialilor Romtelecom.

Dolce Sport, postul TV lansat de compania Romtelecom, vatransmite în direct, începând din 28 august, 60 de meciuri din Liga2 a campionatului românesc de fotbal pe parcursul sezonului2010-2011.

Romtelecom a obţinut dreptul pentru transmiterea exclusivă ameciurilor care compun primul pachet de drepturi de televizare,având primele două opţiuni în privinţa transmiterii partidelordisputate.

32 de echipe se întrec în Liga 2 a României, ultima etapă aturului urmând a avea loc, conform deciziei Federaţiei Române deFotbal, pe 4 decembrie 2010. Primele două partide transmise deDolce Sport sunt FC Argeş - UTA, şi CS Otopeni - Steaua II.

Canalul Dolce Sport este disponibil pe platformele Dolce(satelit şi IPTV) şi NextGen (cablu). Serviciul de televiziuneDolce are peste 900.000 de clienţi, în timp ce NextGen a atins întotal peste 160.000 de abonamente.

Cel mai mare furnizor TV de pe piaţa locală este RCS&RDS,care deţine şi drepturile pentru Liga 1 de fotbal din România.Numărul doi pe piaţă este compania UPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO