Business Hi-Tech

iPhone 4, războiul anului în telecom

iPhone 4, războiul anului în telecom

Autor: Adrian Seceleanu

09.12.2010, 23:51 27

Ultimul mare război din acest an între echipele comerciale, demarketing şi comunicare ale Vodafone şi Cosmote, numerele doi şitrei pe piaţa locală de tele­fo­nie mobilă, are în prim-plantariful abonamentelor, vo­lumul de trafic de date inclus şi nivelulsubvenţiilor care vor fi aplicate la vânzarea smartphone-ului AppleiPhone 4.

În cursul zilei de ieri tensiunea a început să crească, ambelecompanii anun­ţând că vor pune în vân­zare gadgetul pe 17decembrie.

Atenţia neobişnuită acordată includerii unui nou mo­bil în ofertacelor doi operatori are două cauze prin­ci­pale. Atâtconsuma­torii, cât şi utilizatorii business au ară­tat până acum uninteres uriaş pentru smartphone-ul Apple. Din 2008 până acum iPhonea fost oficial disponibil doar la Orange, iar datele din piaţăarată că unii clienţi au migrat la Orange doar pentru iPhone. Oanaliză a companiei Nielsen arată că utilizatorii iPhone consumă înmedie de trei ori mai mult internet mobil decât un utilizatorobişnuit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO