Business Hi-Tech

K Tech Ultra Pro a intrat in faliment si va fi dizolvata

07.06.2010, 23:30 147

Falimentul K Tech Ultra Pro, cel mai mare retailer de IT&Cin urma cu trei ani, a fost pronuntat saptamana trecuta deTribunalul Constanta, iar compania va fi dizolvata pana in lunaoctombrie.

"Urmeaza sa procedam la vanzarea bunurilor si distribuireasumelor obtinute catre creditori. Datoriile acumulate de K TechElectronics fata de cei 84 de creditori se ridica la 28 milioane deeuro. Speram ca pana in octombrie, cand este programat urmatorultermen al procesului, sa vindem bunurile si sa distribuim sumele",a declarat pentru Mediafax Geanina Oancea, partener in cadrul BDOBusiness Restructuring SPRL, administratorul judiciar al fostuluiretailer IT&C. Ea adaugat ca bunurile K Tech Electronics carevor fi scoase la vanzare nu vor acoperi in totalitate datoriilecatre creditori. "Societatea are o datorie de 3,5 milioane de eurocatre Banca Romaneasca, in baza unui imprumut gajat cu cea mai mareparte a bunurilor care vor fi scoase la vanzare. Practic, sumeleobtinute din vanzarea bunurilor vor fi indreptate cu precaderecatre acest creditor. Daca mai ramane ceva, vor fi lichidatedatoriile ramase catre ceilalti creditori, printre care se numarasi BRD si Bancpost", a spus Oancea.

K Tech Electronics, compania fondata in 1997 de sotii Alina siCristian Fughina, acumulase datorii de 28 de milioane de euro la 84de creditori. Cu un capital social de 11,4 mil. lei, K TechElectronics este controlata integral de Milena Trading Company Ltd(SUA), administrata de Cristian Fughina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO