Business Hi-Tech

K Tech Ultra PRO se asteapta ca vanzarile sa depaseasca 60 mil. dolari

25.10.2004, 00:00 15

Oficilii grupul romanesc K Tech - Ultra PRO se asteapta sa depaseasca tinta de vanzari stabilita pentru acest an, de 60 de milioane de dolari (cu 30% mai mare decat in 2003), date fiind rezultatele mai bune decat previziunile pe primele trei trimestre ale anului.
Astfel, in penultimul trimestru din 2004, grupul a realizat o cifra de afaceri de 15,1 milioane USD, iar in prima jumatate a anului, de 29,7 milioane de dolari.
"Aceste rezultate indica faptul ca asteptarile initiale vor fi depasite", a declarat un oficial al grupului.
Grupul estimeaza sa atinga la sfarsitul acestui an 20,9% din piata autohtona de componente hardware si sisteme, "conform informatiilor oferite de surse externe".
Un studiu IDC Romania, bazat pe declaratiile distribuitorilor si producatorilor de tehnica de calcul, credita K Tech-Ultra PRO cu o cota de piata de 10,3 % pe piata interna, insa doar pe segmentul PC-urilor.
Totodata, conform studiilor EITO (institutie agreata de Comisia Europeana) piata PC-urilor din Romania ar urma sa atinga in acest an 232 milioane euro, iar cea de hardware pentru computere 399 milioane de euro.
Date privind piata hardware din Romania care sa fie acceptate de toti marii jucatorii din domeniu, lipsesc deocamdata, controversele izbucnind la aparitia fiecarui studiu.
Cateva sunt explicatiile cresterii veniturilor K Tech Ultra Pro: extinderea lantului de magazine proprii, distribuirea de branduri noi ( cum ar fi Samsung si LogiTech), extinderea segmentului de telefonie mobila( grupul este dealer Connex), dezvoltarea puternica a diviziei de software.
In privinta lantului de distributie, K Tech-Ultra PRo a ajuns sa detina o retea de 49 de magazine Ultra PRO Computers. Patru magazine sunt in curs de amenajare, iar grupul isi propune sa aiba55 de magazine la sfarsitul lui 2004.
Grupul s-a concentrat puternic si pe segmentul software, prin compania Ultra Pro Software.
Specializata in solutii software si hardware integrate, Ultra PRO Software propune , printre altele, sisteme de pontaj si control acces in institutii (ultra Tracker), sisteme de supraveghiere video ZKS si platforme pentru comertul electronic.
Ultra Pro Software a fost infiintata anul trecut.
Anul trecut, K-Tech Ultra Pro a obtinut o cifra de afaceri de 46 de milioane de dolari, in crestere cu 43,75% comparativ cu 2002.
victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO