Business Hi-Tech

Kingston a vandut memorii de 4,7 mil. $

19.06.2008, 19:47 13

Firma americana Kingston Technology, producator de memorii RAM pentru PC-uri si stick-uri USB, a inregistrat o cifra de afaceri de 4,7 mil. $ (3,1 mil. euro) pe piata locala in primele cinci luni ale acestui an, in crestere cu 20% fata de perioada similara a anului trecut.
"Cantitativ, cresterea este de peste 100% la modulele de memorie RAM si de peste 50% la memoriile flash (care includ stick-urile USB si cardurile de memorie pentru aparate foto, PDA-uri sau telefoane mobile - n.red.)", a declarat Mihai Marcu, directorul de dezvoltare al companiei pentru Romania, Moldova si Bulgaria.
Pentru intreg anul 2008, Kingston anticipeaza un avans de 30% a vanzarilor pe piata locala, de la 10 mil. dolari (7,3 mil. euro) la 13 mil. dolari (8,4 mil. euro).
Reprezentantii companiei anticipeaza ca 53% dintre memoriile vandute vor fi stick-uri USB sau carduri pentru dispozitive mobile. "In ultimii trei ani, afacerile Kingston au crescut de patru ori fata de 2005. Vedem inca un mare potential in Romania si estimam o crestere uniforma pe toate segmentele pe care activam", a declarat Pawel Smigielski, directorul Kingston pentru Europa de Est. El a adaugat ca vanzarile companiei in Europa de Est au atins anul trecut valoarea de 200 mil. dolari (146 mil. euro), Romania fiind a treia piata ca importanta din regiune, dupa Polonia si Cehia.
Potrivit propriilor estimari, Kingston avea anul trecut o cota de 11% pe piata RAM din Romania si tinteste un nivel de 17,7% in 2008. Compania estimeaza ca pe piata se vor comercializa 1,5 milioane de module anul acesta. Principalii competitori pe acest segment sunt Kingmax si A-Data.
In ceea ce priveste stick-urile USB, reprezentantii Kingston considera ca piata romaneasca va ajunge anul acesta la 1,1 milioane de unitati, compania vizand o cota de 25% din piata. Piata cardurilor de memorie este estimata la 2,01 milioane de unitati, obiectivul Kingston fiind tot o cota de 25%. Principalul competitor pe segmentul memoriilor Flash este compania americana SanDisk.
Reteaua de distributie a Kingston este formata din Asbis Romania, Asesoft Distribution, Avenir Telecom, Avnet, K-Tech (UltraPro), R.H.S. Company, Senorg Romania, Tornado Sistems si World Comm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO