Business Hi-Tech

Kingston: Piaţa de hard disk-uri SSD continuă să crească. Vânzările vor avansa cu 50% anul acesta, aproape de pragul de 200.000 unităţi

Gabriel Gîdea, director de dezvoltare în cadrul Kingston Technology

Gabriel Gîdea, director de dezvoltare în cadrul Kingston Technology

Autor: Ioana Nita

06.07.2016, 00:05 196
Piaţa componentelor pentru PC-uri nu a înregistrat creşteri spectaculoase în ultimii ani, însă segmentul unităţilor de stocare de date de tip SSD (solidstate disk) care asigură performanţe mai bune decât clasicele harddisk-uri (HDD) în ceea ce priveşte timpii de acces la date, este în plină creştere, vânzările urmând să se apropie anul acesta de pragul de 200.000 de unităţi.

„Pe piaţa de PC-uri, numărul de unităţi vândute se menţine constant de o perioadă de timp, însă piaţa de SSD-uri este într-o continuă creştere. Anul trecut vânzările (de profil – n.red.) s-au situat la circa 130.000 de unităţi, cu 50% mai mari faţă de 2014“, a spus Gabriel Gîdea, director de dezvoltare în cadrul Kingston Technology pentru România şi Bulgaria. Compania, de origine americană, este unul dintre cei mai mari producători de memorii pentru calculatoare din lume.

Pentru piaţa locală de SSD-uri nu există date oficiale, volumul şi valoarea vânzărilor fiind estimate de către jucătorii de profil. Astfel, potrivit estimărilor reprezentanţei locale a gigantului sud-coreean Samsung, vânzările de SSD-uri s-au situat la doar 80.000 de unităţi anul trecut.

Ambele estimări se referă la vânzările separate de unităţi SSD, nefiind incluse şi cele cu care vin deja echipate anumite modele de laptopuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO