Business Hi-Tech

KL Software Cluj aşteaptă afaceri de 600.000 de euro din soluţii soft business

KL Software Cluj aşteaptă afaceri de 600.000 de euro din soluţii soft business

Foto Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

20.07.2012, 00:04 751

Furnizorul de soluţii software pentru mediul de business KL Software din Cluj-Napoca şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 600.000 de euro, nivel dublu faţă de anul trecut. Anul trecut, afacerile grupului de firme KL Software au ajuns la circa 250.000 de euro. Pe lângă KL Software din grup face parte şi compania Mobile Technologies, înfiinţată anul trecut şi specializată pe dezvoltarea soluţiilor pentru dispozitive mobile, în special smartphone-uri şi tablete.

"Trendul pieţei este crescător pe segmentul IT&C, mai ales datorită faptului că internetul şi datele mobile au devenit mult mai accesibile şi totodată indispensabile. Tindem să urmăm trendul pieţei, focusându-ne pe segmentele de cloud computing, aplicaţii şi servicii mobile", a declarat pentru ZF Transilvania Erik Barna, fondatorul companiei KL Software. Compania dezvoltă aplicaţii software în special pentru mediul de business, oferind totdată servicii de consultanţă, suport tehnic şi service pentru produsele proprii. KL Software oferă soluţii de e-commerce, e-business, e-marketing, principala aplicaţie dezvoltată de companie fiind soluţia de management pentru societăţile de brokeri de asigurări, 24Broker.ro. Aplicaţia este folosită de 60 de brokeri de asigurare, care gestionează peste 20.000 de agenţi activi.

"Pe segmentul 24Broker.ro avem contracte semnate cu companii precum Omniasig, Carpatica, Euroins, Transilvania Broker, Safety Broker sau Campion Broker. În ceea ce priveşte divizia 24Cloud şi setul de servicii cloud, acesta este un proiect pe care l-am demarat în parteneriat cu Google", a spus Barna. 24Cloud, divizia companiei clujene KL Software, a lansat recent pe piaţa locală soluţiile pentru companii oferite Google (Google Apps for Business), într-un parteneriat cu gigantul american. Compania comercializează soluţiile Google pe bază de abonament lunar sau anual şi oferă training, consultanţă şi întreţinere pentru clienţi. Google Apps for Business reprezintă o suită de aplicaţii care gestionează email-urile, întâlnirile, şedinţele sau documentele, facilitând astfel comunicarea şi colaborarea echipelor, din cadrul diverselor companii, explică clujenii de KL Software.

"Aplicaţiile mobile nu se pot concepe fără date şi servicii cloud. De aceea, vedem segmentul proiectelor de aplicaţii mobile ca unul strâns legat de divizia 24Cloud. Pe segmentul outsourcing avem proiecte de aplicaţii Web şi aplicaţii mobile cu parteneri din Suedia, Spania, Franţa şi Italia", a precizat proprietarul KL Software. Compania intenţionează să ajungă la 30 de angajaţi până la finalul acestui an, în prezent fiind disponibile 10 poziţii. Compania caută dezvoltatori cu experienţă pe segmentul aplicaţii mobile, aplicaţii Web pe stackul LAMP (PHP) şi Java, designeri UX, dar şi personal pentru vânzări şi marketing. KL Software a fost înfiinţată în anul 2004, printr-o facilitate acordată de statul român tinerilor întreprinzători (taxe mai mici pentru înfiinţarea de SRL-uri), iar din anul 2008 fondatorul companiei, Erik Barna, se asociază cu Emil Stetco. În acest an compania a încheiat un parteneriat cu Google, devenind Google authorized reseller pentru soluţii Google Apps for Business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO